Kæmpeordrer til Ericsson

Med gigantordrer til Ericsson og positive meldinger fra Nokia steg OMX- og SAX-indeks i går, og fulgte dermed tendensen i resten af Europa.

De svenske aktier i OMX-indekset steg mandag samlet én pct. til kurs 758.61.

Forrest i OMX lå Ericsson med en stigning på fem pct. til kurs 44.5. Den svenske mobilkoncern vandt to ordrer i går. Den første en netværksordre fra Telecom Egypt til opgradering af det egyptiske netværk de næste fem år, mens den anden ordre var til det græske forsvarsministerium på våbenlokaliseringssystemet Arthur.

Også konkurrenten Nokia hjalp OMX i plus, efter mobilaktien steg 3.4 pct. på meddelelsen om at salget i Kina i år vil stige med mere end 20 pct. Ved at introducere nye luksus telefoner, satser Nokia på at kunne vinde markedsandele og dermed booste salgsprisen på deres telefoner i Kina. Dette vil gøre det muligt for Nokia at få deres overskud til at vokse hurtigere end det totale markedsoverskud. Også Volvo-aktien steg, efter selskabets Aero-division har vundet en ordre fra russiske Aeroflot til levering af motorer til selskabets DC 10-40 fly. Ordren til en værdi af 60 mio. dollars er divisionens største ordre siden 1998, og giver Volvo potentiale for en total ordre på 120 mio. dollar, hvis Aeroflot beslutter sig for at udvide deres flåde af DC 10-40. Volvo steg 3,3 pct.

På tabersiden lå ABB fortsat med et fald på 2.9 pct. og ligger nu kun én kr. fra alletiders bundrekord.