Insidersag uden hvide kaniner

Hverken anklager eller forsvarere ventes under bevisførelsen at trække hvide kaniner op af hatten, når Vestre Landsret i disse dage behandler ankesagen i den hidtil største sag om insiderhandel i Danmark.

Det stod onsdag ret klart efter de to første retsdage i Midtbank-sagen ved Vestre Landsret i Århus.

Derfor bliver retssagen mod bankledelsen i Midtbank, og som foregår i de samme retslokaler, som Tvind-sagen gennemføres, en prøvelse af, om en samlet bankledelse kan dømmes ubetingede, eller som hidtil kun betingede fængselsstraffe for fordækt spil. Det skulle være sket i forbindelse med, at banken for tre år siden - efter Bagmandspolitiets opfattelse - købte egne aktier til underkurs.

Det skete forud for en fusion med Svenska Handelsbanken, hvorved Midtbank og deres aktionærer tjente omkring 54 millioner kroner. Ingen blev dømt for at have opnået personlig vinding.

Anklagemyndigheden kræver straffene på betinget fængsel på fra seks måneder til halvandet år til fire topfolk fra Midtbank skærpet til ubetinget fængsel. Og Højesteret mener, at ubetinget fængselsstraf i almindelighed er påkrævet i tilfælde af insiderhandel for at modvirke denne form for kriminalitet.

Den hidtil strengeste straf for insiderhandel i Danmark er på seks måneders ubetinget fængsel.

/ritzau/