HK'ere har ret til fuld løn under barsel

En kvindelig HK'er har vundet en meget principel sag om barselsløn. En faglig voldgift har fastslået, at arbejdsgiveren SiD Brønderslev skal betale fuld løn til kvinden under alle barselsorlovens 52 uger.

Læs mere
Fold sammen
Kendelsen kan få stor betydning for mange andre kvindelige HK'ere, der er ansat på samme overenskomst. Hidtil har de kun haft ret til fuld løn i seks måneder, men det blev ændret, da regeringen forlængede barselsorloven til 52 uger med virkning fra marts 2002, fastslår den faglige voldgift.

I overenskomsten mellem HK og SiD Brønderslev står der nemlig sort på hvidt, at aftalen om fuld løn under barsel følger den "til enhver tid gældende lovgivning". Det vil sige, at de ansattes ret til fuld løn under barsel er blevet udvidet fra seks til 12 måneder. Og aftalen er ikke enestående, understreger formand for HK/Privat, Karin Retvig.

- Der er en lang række overenskomster inden for vores område, der har samme formulering, og der har vi nu fået fastslået, at arbejdsgiveren skal betale fuld løn under alle 52 ugers barselsorlov, siger Karin Retvig, der er formand for 167.000 privatansatte HK'ere.

/ritzau/