Grækenland indvilliger i at tale med sine kreditorer

En gruppe tekniske eksperter skal sammenligne den græske regerings krav med de betingelser, der ligger i det nuværende hjælpeprogram.

Foto: ORESTIS PANAGIOTOU. Greek Prime Minister, Alexis Tsipras.
Læs mere
Fold sammen

Grækenland indvilligede torsdag i at tale med sine kreditorer om at se på en vej ud af den græske gældskrise, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Grækenlands nyvalgte premierminister, Alexis Tsipras, har netop deltaget i sit første EU-topmøde med resten af EU-landenes regeringsledere, og efter mødet henviste Alexis Tsipras til den aftale, han havde lavet med formanden for eurogruppen, Jeroen Dijsselbloem, om at græske embedsmænd skal mødes med repræsentanter for Europa-Kommissionen, Den Europæiske Centralbank og Den Internationale Valutafond på fredag.

Aftalen går samtidig ud på at lade en gruppe tekniske eksperter sammenligne den græske regerings krav med de betingelser, der ligger i det nuværende hjælpeprogram.

»(Vi) aftalte i dag at bede institutionerne om sammen med de græske myndigheder at påbegynde arbejdet mod en teknisk vurdering af det fælles grundlag mellem det nuværende program og den græske regerings planer,« skrev Dijsselbloem på twitter torsdag.

Alexis Tsipras’ udmelding markerer måske starten på arbejdet mod at løse den krise, der har øget risikoen for Grækenland bliver tvunget til at opgive euroen, hvilket vil kunne udløse en endnu større finansiel uro.

En græsk embedsmand i Athen sagde torsdag ifølge Reuters, at Tsipras’ udmelding er et positivt skridt i retning af en ny finansiel aftale med kreditorerne.