Grækenland i kamp mod tiden: Foreløbig aftale skal være i mål søndag

I begyndelsen af maj vil Grækenland mangle kontanter, og derfor er der påbegyndt intensive forhandlinger allerede torsdag.

En nøglefaktor til troen på en løsning er, ifølge Bloomberg News, at den græske premierminister, Alexis Tsipras, selv har påtaget sig et større ansvar i forhandlingerne. Fold sammen
Læs mere

Grækenland og partnerne i Eurozonen har intensiveret samtaler og forhandlinger for at nå en aftale om en løsning på pengemanglen i Athen og bryde den hårdknude, som forhandlingerne er inde i efter, at der tidligere er kommet modstridende signaler fra den græske regering om villigheden til gennemføre de nødvendige reformer.

Det skriver Bloomberg News.

I begyndelsen af maj vil Grækenland mangle kontanter, og derfor er der påbegyndt intensive forhandlinger allerede torsdag, med det mål at nå en foreløbig aftale på søndag.

Det siger tre anonyme kilder til Bloomberg.

Det lidt mere langsigtede mål er, at finansministrene i eurozonen på deres næste planlagte møde 11. maj skal være i stand til at underskrive en endelig aftale.

- Jeg er sikker på, at der en fælles vilje og specielt en vilje fra den græske regerings side til at finde en løsning, siger den franske økonomiminister, Emmanuel Macron, til journalister i Rom.

En nøglefaktor til troen på en løsning er, ifølge Bloomberg News, at den græske premierminister, Alexis Tsipras, selv har påtaget sig et større ansvar i forhandlingerne.