Garantilån sender fast forrentede lån på pension

De nye garantilån fra realkreditselskaberne sælger som varmt brød. BRFkredit, Realkredit Danmark og Nordea Kredit udformer låneaftaler for mere end 700 mio. kr. om dagen i de nye garantilån.

Først i dag tager giganten Nykredit fat på deres udstedelser. En gedigen succes er i hus. Det skriver dagbladet Børsen onsdag.

Alligevel har markedet måske kun set toppen af isbjerget. På grund af de faldende renter er hjørnestenen i dansk realkredit tæt på at forsvinde.

Efter endnu et overraskende rentedyk i går steg den toneangivende fastforrentede 30-årige obligation til kurs 99,7. Ifølge Danske Banks beregninger skal den lange rente blot falde 7 til 10 basispunkter for, at 5 pct. 2035 lukker for udstedelser, da den rammer kurs 100.

Både Nordea Kredit og BRFkredit peger på, at det vil betyde, at garantilånet bliver den nye standard for boliglån. Problemet er nemlig, at den næste fastforrentede serie er 4 pct. 2035, der selv efter et rentefald kun vil handle i kurs 93,50. Det betyder, at boligejerne må acceptere en voldsom stigning i restgælden, når de optager lånet.

faj@berlingske.dk