EU-toppen til Storbritannien: I kan omgøre brexit og forblive medlem

Dørene er åbne, hvis Storbritannien vælger at tilbagetrække sin udmeldelse af samarbejdet. Lyder det fra topledelsen i EU.

Læs mere
Fold sammen

Det Europæiske Råds præsident, Donald Tusk, siger at EU's døre er åbne, hvis Storbritannien vælger at omgøre beslutningen om at forlade samarbejdet. Han bakkes op af EU-Kommissionens præsident, Jean-Claude Juncker, der anbefaler at Storbritannien hører godt efter.

Det skriver The Independent.

Donald Tusk sagde, ifølge The Independent, på et møde i Strasbourg til Europa-Parlamentet, at EU's hjerte stadig holdes åbent over for de britiske venner, og dørene er åbne, hvis Storbritannien vælger at tilbagetrække sin udmeldelse af samarbejdet.

- Hvis den britiske regering holder fast i sin beslutning om at forlade samarbejdet, så vil brexit blive til en realitet, med alle de påfølgende negative konsekvenser, i marts næste år, medmindre der er et sindelagsskifte iblandt vores britiske venner, sagde Donald Tusk til medlemmerne af Europa-Parlamentet ifølge The Independent.

Guy Verhofstadt, der er EU's chefforhandler for brexit, tilføjede på mødet, at den bedste løsning for alle EU-lande og europæiske stater altid vil være at forblive i EU-samarbejdet, og EU vil aldrig tillade, at lande kan få en bedre position ved at stå uden for et EU-samarbejde.