Dantherm køber sig til den dobbelte størrelse

Skive-koncernen Dantherm Holding er hen over weekenden blevet dobbelt så stor og kan næste år sælge for op mod tre milliarder kroner. I forbindelse med udvidelsen bliver A.P. Møller-Mærsk storaktionær.

Den børsnoterede installations- og luftbehandlingskoncern Dantherm Holding blev i går dobbelt så stor og får snart en prominent storaktionær.

Dantherm Holding har således hen over weekenden overtaget Siemens Technology Services til sin installationsforretning Glenco og det A.P. Møller-ejede DISA Air Gruppen, som skal slås sammen med luftbehandlingsforretningen.

Skive-koncernen forventer i år at omsætte for halvanden milliard kroner, og efter de to nyerhvervelser venter ledelsen, at omsætningen til næste år løber op i knap tre milliarder kroner.

På indtjeningsssiden er forventningerne endda lidt bedre. I år bebuder koncernchef Poul Arne Jensen og bestyrelsesformand Walther Paulsen et overskud på 35-45 millioner kroner. Det vil angiveligt vokse til mellem 70 og 100 mio. kr. næste år.

APM får knap otte procent
Mens Siemens angiveligt ikke har ønsket at oplyse salgsprisen for Siemens Technology Services med en omsætning på 400 millioner kroner, så skal Dantherm Holding betale godt 112 millioner kroner og overtage en gæld på cirka 120 millioner kroner for DISA Air Gruppen, der sælger for knap 900 millioner kroner om året.

Som delvis betaling for DISA-virksomheden får A.P. Møller-Mærsk nye aktier i Dantherm Holding svarende til 50 millioner kroner.

Det vil sige, at A.P. Møller bliver ny storaktionær i Skive-virksomheden med en ejerandel på 7,8 procent.

De største aktionærer er fortsat familiefonden Dantherm Fonden og stifteren elektriker E.R. Olsens to sønner Nils og Hans samt Dansk Kapitalanlæg, LD og PKA.

Dantherm Holding kom i 2002 på børsen ad bagvejen ved en fusion mellem det familieejede Dantherm Holding og det børsnoterede Dansk Industri Invest.

Ud over industriel luftbehandling og tekniske installationer har selskabet en lidet attraktiv ejerandel i Royal Scandinavia - en aktiepost, der i sin tid lå i Dansk Industri Invest.