Danske bestyrelsesuddannelser

De mange bestyrelsesuddannelser udgør noget af en jungle. Ud over universiteter og række private kommercielle udbydere tilbyder også advokatfirmaer, revisionsfirmaer og organisationer uddannelse på dette område. Her er en håndfuld af bestyrelsesuddannelserne:

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bestyrelsesakademiet er et samarbejde mellem Det juridiske Fakultet på Københavns Universitet og advokatfirmaet Plesner. Uddannelsen varer fire dage og henvender sig til topledere. Undervisningen er en blanding af teori og cases. Der optages maksimalt 35 på hvert hold. Deltagergebyret er 56.000 kr. eksklusive moms.

CBS Executive Bestyrelsesuddannelsen er en casebaseret uddannelse, der er målrettet til bestyrelsesmedlemmer med begrænset erfaring samt ledere, rådgivere og andre, der vil bidrage med kvalificeret bestyrelsesarbejde og/eller ønsker at komme i gang med en bestyrelseskarriere. Programmet er udviklet i dialog med erfarne bestyrelsesmedlemmer fra dansk erhvervsliv samt CBS-professorer og partnere i Kromann Reumert og EY. Uddannelsen er bygget op omkring 12 moduler. Derudover har CBS et casebaseret uddannelsesforløb – Board Leadership Masterclass – der henvender sig til det erfarne bestyrelsesmedlem, og et bestyrelseskursus til små og mellemstore virksomheder. Deltagergebyret er forskelligt for de forskellige kurser.

Aarhus Universitets bestyrelsesuddannelse
henvender sig til små og mellemstore virksomheder og sker i samarbejde med PwC. Uddannelsen består af ti gange otte lektioner. Deltagergebyret er 55.000 kr. eksklusive moms.

Niels Brocks bestyrelsesuddannelse retter sig mod nuværende og kommende bestyrelsesmedlemmer fra små, mellemstore eller store virksomheder. Adgangskravet er, at man sidder i bestyrelse eller er på vej ind i en bestyrelse. Deltagergebyret er 22.000 kr. eksklusive moms.

Board Governance beskæftiger sig både med udvikling af bestyrelser og individuelle bestyrelsesmedlemmer. Det er Randi Ib, der har etableret virksomheden. Hun er har en erhvervsmæssig baggrund inden for strategisk personaleudvikling og arbejdsmarkedsforhold. Hun er medforfatter til bogen »Boost bestyrelsen – når bestyrelsesarbejde skaber værdi«.

Business Kolding Institute
tilbyder I samarbejde med INSEAD bestyrelsesuddannelsen Executive Board Programme. Uddannelsen er modulopbygget og foregår i Kolding og Frankrig. Kriteriet for optagelse på bestyrelsesuddannelsen er, at man til daglig arbejder sammen med en professionel bestyrelse, har erfaring som bestyrelsesmedlem eller arbejder på strategisk niveau som eksempelvis CEO, CFO, Partner, VP eller lignende. Uddannelsesgebyret er kr. 63.725 eksklusive moms.

Board Innovators uddannelse kræver, at man har minimum to års ledererfaring/bestyrelseserfaring. Board Innovators blev grundlagt i 2007 som Executive netværk. I 2010 etablerede Board Innovators første modul med undervisning i bestyrelsesrelaterede opgaver. Undervisningen er målrettet til mindre og mellemstore virksomheder samt organisationer og foreninger.

Center for Ledelses bestyrelsesdøgn er et forløb på tre døgnmøder fordelt over et halvt år med fokus på strategisk beredskab for bestyrelsesmedlemmer. Kurserne er målrettet personer i virksomhedens øverste ledelse, som allerede besidder bestyrelsesposter, og som ønsker at udvikle deres bestyrelsesarbejde.

DI-kurset Bestyrelsens arbejde
består af to stk. todages moduler. Det retter sig mod såvel udpegede som medarbejdervalgte bestyrelsesmedlemmer. Det giver en basal regnskabsforståelse og indsigt i, hvordan bestyrelsen arbejder sammen med direktionen, ligesom rettigheder, pligter og ansvar som bestyrelsesmedlem er en del af kurset. Prisen er 22.900 kr. (19.900 kr. for DI-medlemmer).