Danske Bank-direktør får fod under eget bord

Danske Bank-direktør Jeppe Christiansen kvitter Danske Bank og bliver ny øverste chef i Lønmodtagernes Dyrtidsfond efter Flemming Skov Jensen.

Direktør Jeppe Christiansen lægger den stilige blå bankkasket til fordel for den røde arbejderkasket. Skifter fra konservatismens, blankpolerede højborg til den socialdemokratiske pengetank.

Danske Bank-direktøren siger med udgangen af april farvel og tak i storbanken og sætter sig den 3. maj i stolen som ny direktør i Lønmodtagernes Dyrtidsfond med øverste ansvar for de indespærrede dyrtidsportioner. De stammer fra 1977-78 og er siden vokset til 55 mia. kr.

Skiftet til LD kommer dog ikke nær så overraskende som skiftet den anden vej i 1998, hvor storbankens topchef Peter Straarup håndplukkede den ambitiøse næstkommanderende i LD til jobbet som øverst ansvarlig for at få investeringsmilliarderne i Danske Bank til at vokse mest muligt.

Dermed har tre af bankens direktører sagt farvel inden for de allerseneste år. Først var det Karsten Knudsen, der påkaldte sig bankens vrede, da han gik til Nykredit. Siden valgte Jesper Ovesen Lego, og nu kommer Jeppe Christiansen »hjem« til LD.

God tone
Både banken og Jeppe Christiansen understreger dog, at alt foregår i en god tone.

Straarups kommunikationschef fik besked om at sende Jeppe Christiansen af sted med et ønske »om held og lykke med de nye udfordringer«. Og Jeppe Christiansen kvitterede for de pæne ord.

»Jeg har været utrolig glad for at være i banken, og jeg har lært meget. Det er en dygtig og professionel bank.« Det kan da også være fornuftigt at holde kontakten, da netop LD og Danske Bank har en række og givetvis vil få yderligere en række fællesopgaver på investeringsfronten.

Interessant
Straarup har dog vænnet sig til, at der skal være en vis aktivitet i svingdøren i Holmens Kanal i det indre København. »Ja, det er interessant at notere sig, hvor mange personer, der ikke er her mere,« konstaterede han således tørt i Berlingske Tidendes Nyhedsmagasin for nylig, da talen faldt på de hyppige chefskift.

Straarup kendte Jeppe Christiansen særdeles godt, inden han kom til banken.

Således var det først og fremmest Peter Straarup - dengang kreditchef i Danske Bank - og Jeppe Christiansen, der strikkede redningsforsøget af Hafnia sammen i foråret 1992.

Danske Bank meddeler, at Jeppe Christiansens job ikke bliver genbesat. Hans arbejdsopgaver vil blive delt op og lagt ud til andre i den bestående organisationsstruktur. Det er uvist, om det privatøkonomisk er bedre at være direktør i LD end direktør i Danske Bank. Jeppe Christiansen vil ikke oplyse om sin løn udover, at den er »markedskonform«.

Flemming Skov Jensen fortsætter som rådgiver i LD, indtil han skal pensioneres i august 2006.