Dansk køkken-producent dumper priserne

Priskrig. Vordingborg Køkkenets adm. direktør Hjalmar Hansen erklærer priskrig på leverancer af hele køkkener til erhvervskunder. Indkøb i udlandet gennem en international kæde ogoutsourcing af produktion til "et land tæt på Danmark" af den nye køkkenserie,er opskriften på lavere priser.

Vordingborg Køkkenet leverer ikke længere kun køkkenelementer.

Nu erklærer virksomheden priskrig på hele køkkener til professionelle håndværkere og entreprenører, som monterer køkkener i boliger.

- Vores nye køkkenserie produceres i et land tæt på Danmark, og samtidig er vi kommet med i verdens største kæde for indkøb. Derved kan vi levere hele køkkener til priser, som ligger betydeligt under de priser, som professionelle håndværkere og byggefirmaer kan købe ind til i dag, siger adm. direktør Hjalmar Hansen, Vordingborg Køkkenet.

Indkøbsaftalen omfatter alle de ting som indgår i et moderne køkken. videvarer som køleskab, komfur, vaskemaskine og opvaskemaskine, blandingsbatterier, køkkenvaske med videre.

Den internationale indkøbsaftale er indgået med tyske Siemens, som formentlig også har ansvaret for produktionen af Vordingsborg Køkkenets nye køkkenserie. Direktøren understreger, at introduktionen af den nye køkkenserie sker den 20. august og ikke vil påvirke den danske del af produktionen af det eksisterende sortiment i Vordingborg.

Men hvor produktionen af køkkener i Vordingborg sker i løsdele, så foregår den udenlandske produktion af den nye serie i hele køkkener, som derfor ikke skal samles under monteringen.

Både kvalitet og pris- Vi har i flere år set diverse gør-det-selv butikker markedsføre billige køkkener til handy-manden med billige låger og bordplader. Men så har resten af køkkenets tilbehør kostet en formue. Vi vil forene kvalitet og pris ved at levere hele køkkenet baseret på international prissætning, idet både indkøb og produktion sker i udlandet. Og det vil vi bringe hjem til Danmark, siger Hjalmar Hansen.

For to år siden kæmpede Hjalmar Hansen ellers en brav kamp med lokalpolitikerne i Vordingborg kommune om at udvide fabrikken i Vordingborg ved etablering af et højlager tæt ved havnen. Byrådet var dengang delt i spørgsmålet, men virksomheden fik tilladelsen med et snævert flertal. Men byrådets tilladelse i lokalplanen om at bygge i 20 meters højde, har direktøren valgt ikke at udnytte.

- Vi har truffet en beslutning om ikke at udnytte lokalplanen. I stedet har vi outsourcet produktionen af den nye serie, og samtidig indgået i en international indkøbskæde. Denne vækst er nødvendig for os, og den vil vi blandt andet opnå ved at dumpe priserne, siger Hjalmar Hansen.