Bundrekord for OMX i februar

Røde tal og lav omsætning prægede aktiemarkedet i Sverige mandag. OMX-indekset over de 30 mest omsatte aktier faldt til det laveste niveau i februar.

Læs mere
Fold sammen
For fjerde handelsdag i træk lukkede OMX-indekset i Sverige i rødt. Som på de øvrige europæiske markeder, var det tonerne fra USA, der skabte nye kursfald og indekset endte dermed i bundrekord for februar med en lukkekurs på 759,64. Kun fire ud af 30 aktier formåede mandag at stige i kurs. Med til for alvor at trække indekset ned, var Nordea og Ericsson med fald på 2,7 og 1,9 pct.. Nordea, der aflægger årsregnskab på torsdag, svækkes i øjeblikket af, at de mindre banker begynder at vise svaghedstegn i deres årsregnskaber.

Dagens største kursfald tilfaldt AAB med et dyk på 4,8 pct. Selskabet hæmmes fortsat af negativ omtale om selskabets pensionsordninger, der nu får Stockholmbørsen ind i sagen.

Men trods dominansen af røde tal, var der enkelte opmuntrende nyheder på markedet. VM-data steg 2.2 pct. efter Investor AB, der er et holdingselskab for den svenske Wallenberg-familie, oplyste, at det har øget aktieandelen i det svenske IT-selskab fra 15 til godt 19 pct.

Også SAAB steg en anelse, efter finanshuset UBS Warburg valgte at opjustere kursmålet på aktien fra 125 til 135 sv. kr., efter forsvarskoncernen i fredags præsenterede et overskud på 1,6 mia. sv.kr. i 2001 - hvilket var 100 mio. kr. mere end året før.