Branson til ansatte: Hold så meget ferie I lyster

Richard Branson giver de ansatte lov til at holde så meget ferie, de har lyst til, så længe det ikke går ud over forretningen.

De ansatte i Richard Bransons hovedkvarter må tage fri, hvis de selv mener, at det passer med deres arbejdsopgaver. Fold sammen
Læs mere
Foto: LUKE MACGREGOR
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De 170 ansatte på Virgin Groups hovedkontor kan fremover holde ferie, når de har lyst. Så længe det vel at mærke ikke går ud over forretningen, skriver Financial Times.

"Fleksible arbejdstider har revolutioneret hvordan, hvor og hvornår vi udøver vores arbejde. Så hvis at arbejde fra ni til fem ikke længere giver mening, hvorfor skulle vores strikse regler om mængden af årlig ferie give mening?" skriver Richard Branson på sin blog.

Han skriver videre, at han er inspireret af Netflix, der har en tilsvarende feriepolitik. Fra Netflix lyder meldingen, at moralen, kreativiteten og produktiviteten er steget, siden firmaet introducerede den frie feriepolitik.

Grænsen mellem arbejdstid og fritid er blevet udvasket med hjælp af mobilteknologi, hvilket gør det umuligt for virksomhederne at måle, hvor meget deres ansatte rent faktisk arbejder, lyder det fra den britiske rigmand.

"Det er op til den enkelte ansatte at beslutte, om han eller hun har lyst til at tage fri i et par timer, en dag, en uge eller en måned, ud fra antagelsen om, at de kun gør det, når de er 100 procent komfortable med at de og deres team er ajour med deres projekter, og de føler, at deres fravær ikke vil skade forretningen - eller for den sags skyld deres karrierer," skriver Branson.