Bornholmerfærger ramt af problemer

De godt 45.000 indbyggere på Bornholm er hårdt ramt færgeproblemer, efter at endnu en af Bornholmstrafikkens tre færger mandag måtte tages ud af drift på grund af en skade på skroget.

Læs mere
Fold sammen
Lørdag blev færgen Povl Anker taget ud af sejlplanen efter en brand i maskinrummet, og mandag måtte hurtigfærgen Villum Clausen blive i havn på grund af revner og buler i skroget i et omfang, der ikke kan forsvare yderligere sejlads med skibet, oplyser rederiet til TV2/Bornholm.

Dermed er der kun færgen Jens Kofoed tilbage til at betjene trafikken mellem Rønne og henholdsvis København, Ystad og Sassnitz, og det betyder en række aflysninger i de kommende dage. Tirsdag og onsdag er der således kun sejlads mellem Rønne og Ystad, hvorefter natsejladsen til og fra København genoptages.

Bornholmske politikere og erhvervsfolk har gennem længere tid kritiseret de skiftende regeringer for ikke at skaffe tidssvarende transportforhold til øen. Det sker med henvisning til, at både Jens Kofoed og Povl Anker er næsten 25 år gamle, og at det i perioder er et problem at få fragtet varer til øen.

Ritzau