Bombeangreb koster baht-svækkelse og aktiefald

Bombeangrebet i Bangkok har ramt de finansielle markeder i Thailand, der i forvejen sammen med de fleste Emerging Markets er presset.

Bombeangrebet i Bangkok har ramt de finansielle markeder i Thailand, der i forvejen sammen med de fleste Emerging Markets er presset. Fold sammen
Læs mere
Foto: DIEGO AZUBEL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den thailandske valuta, baht, svækkes, så der tirsdag morgen skal 35,56 baht til at købe en amerikanske dollar mod 35,54 baht mandag ved lukningen og omkring 35,25 baht mandag morgen. Det er det laveste niveau siden 2009, oplyser Bloomberg News.

Det thailandske aktiemarked - SET-indekset falder 1,9 pct. til indeks 902,54 kl. 7 danske tid. og er på vej mod det laveste slutniveau siden maj sidste år.

Selskabet Erawan Group, der er opkaldt efter stedet, hvor bomben sprang og som ejer hotellet Grand Hyatt tæt derved, falder små 10 pct. til 3,76 baht.

- Bombningen sparker til de i forvejen negative fundamentaler i Thailand, vurderer valutastrateg i RBC i Hongkong Sue Trinh over for Bloomberg News. Blandt andet svag eksport og stor gæld tynger i forvejen baht'en. Desuden er der negativ påvirkning fra svækkelsen af den kinesiske valuta på alle EM-valutaer.