Ilva fylder 60 år

Grundideen: unik stil med eget møbeldesign, inspiration og samarbejde. Sådan startede det for 60 år siden for møbelkæden. Og sådan er det stadigvæk.

Annoncen på billedet er fra 1961 og viser datidens nye møbler af arkitekterne Axel Steen, Johs. Andersen og Kurt Østervig. Lænestolen ved siden af er derimod fra 2011. Fold sammen
Læs mere
Foto: Pressefoto
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I dette efterår er det 60 år siden, møbelforretningen JL og Tæpper indledte en særlig mission: At sælge møbler og boligtilbehør, der ikke lignede de andres. 

Gennem årene voksede antallet af JL butikker, og i 1974 åbnede grundlæggerne Jørgen og Inger Linde, det første møbelhus på 10.000 kvadratmeter i Ishøj. Tre år senere tog det navneforandring til Ilva.

Læs også:

60 år med Ikea-kataloget
Ilva-chef: Smukke møbler er som musik for mit øre
Rashid indtager Ilva

Siden er det blevet til fem store møbelhuse herhjemme, samt et i Malmø og et i Reykjavik.

Grundideen er stadig den samme: En unik stil kombineret med eget møbeldesign, samarbejde med danske og udenlandske designere og endelig at være bedst til at inspirere og rådgive.

Følg også boligstoffet på Facebook

Annoncen på billedet er fra 1961 og viser datidens nye møbler af arkitekterne Axel Steen, Johs. Andersen og Kurt Østervig. Lænestolen ved siden af er derimod fra 2011. Stilen, ja, den minder meget om den for 60 år siden, men Göteborg-stolen i teak og læder er Ilvas nyeste bud til tidens meget populære lounge-stil. Den koster 4.999kr.

Læs mere om Ilva’s historie på ilva.dk
 

Læs meget mere livsstil- og boligstof i vores to, gratis nyhedsbreve: Din Bolig om tirsdagen og Fri Weekend om fredagen. Meld dig til her

Gode tilbud fra Boliga.dk: 

Synliggør din bolig

Tilstandsrapport 

Skødeskrivning/køberrådgivning

Boligfoto

Eltjek