Sådan vasker du vinduer effektivt

Når først solen kigger frem, så opdager vi nemt, at vinduerne trænger til en vask.

Foto: Matthias Hiekel
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mange af os har vores egne bedste råd til, hvordan man får strålende rene vinduer, for det er en uundværlig del af forårsrengøringen. 

Her får du den professionelle tjekliste til, om du har alle ingredienser og udstyr opdateret og klar til opgaven.

LÆS OGSÅ: Sådan rengør du din opvaskemaskine

For at få dine vinduer pæne og rene, så forudsætter det at din vinduesskraber og vasker er i god stand. Det væsentligste er, at din vinduesskrabers gummikant er tæt uden slidte huller og revner. Enkelte skrabere kan du udskifte gummiet på eller blot skrue gummiet af og vende gummiet 180 grader, så den fine ubrugte side af gummiet kommer til syne. Ellers bør du investere i en ny lækker vinduesskraber, som kan holde i mange år.

Den nemme opskrift

Der skal ikke herske tvivl om at der findes et væld af gode rengøringsmidler, som kan klare opgaven og rengøre dine vinduer effektivt, men her får du min egen favoritopskrift på en sæbe til vinduerne, som løser opgaven godt. Bemærk at der indgår salmiakspiritus i opskriften og her er det vigtigt, at du følger sikkerhedsinstrukserne fra producenten inden du anvender opløsningsmidlet.

Som udgangspunkt skal du sørge for at blande ingredienserne udenfor i frisk luft for at undgå indånding af dampene fra opløsningsmidlet og dertil bør du anvende gummihandsker, når du håndterer salmiakspiritus, da salmiakspiritus er stærkt ætsende.

Til opskriften skal du bruge tre ingredienser. Fyld en plastikspand med 5 L koldt vand, 1 spiseskefuld universal- eller opvaskesæbe og 1 til 2 hættefulde salmiakspiritus.

Så skal der vaskes

Sæb dit vindue godt ind i din sæbeopløsning og vask vinduet grundigt med en klud, en svamp eller en god vinduesvasker.

Vær særlig opmærksom på at få vasket kanterne i vinduesrammen godt rent.

Når du har vasket vinduet, så skrab vinduet rent med en vinduesskraber og tør kanten af vinduet af med et rent viskestykke.

Brug viskestykkets rene del til at polere eventuelle striber væk, på den måde bliver dit vindue blankt og skinnende til forårs- og sommersolen.

Læs flere plet- og rengøringsråd på Pletvæk.dk.

LÆS OGSÅ: Sådan afrimer du din fryser i 5 lette trin

LÆS OGSÅ: 6 fakta om, hvordan kaffe påvirker din krop

LÆS OGSÅ: Forårsrengøring: Her er den lette løsning

Artiklen er oprindeligt publiceret på altfordamerne.dk