Kontroversiel radiovært genansat på Radio24Syv

Radio24Syv har genansat René Fredensborg, der blev fyret sidste sommer, fordi han havde fået to kollegaer til at smugle euforiserende stoffer. Radio24Syvs chefredaktør siger, at »det er vigtigt med tilgivelse«.

Journalist René Fredensborg er blevet genansat på Radio24syv. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Radio24Syv genansætter radiovært René Fredensborg, der blev fyret tilbage i juni måned sidste år, fordi han fik to intetanende kollegaer til at smugle euforiserende stoffer i en autocamper.

Det fremgår af en intern mail, som Jørgen Ramskov, administrerende direktør og ansvarshavende chefredaktør for Radio24Syv, har sendt på vegne af René Fredensborg.

Mailen er sendt til alle medarbejdere på Radio24Syv, der er tiltænkt »nye og gamle kollegaer«.

Her skriver René Fredensborg blandt andet, at han »takker for tilliden i forhold til at vende tilbage til radioen« og han »100 procent påtager sig ansvaret for den ugerning, jeg i juni måned blev bortvist for«. Han skriver, at han også gerne gentager sin undskyldning til de kolleger, hvis tillid han »tankeløst misbrugte« og til de kolleger, som »måske kunne finde det svært at se mig i øjnene«.

Han afslutter sin mail med at skrive, at det har været »et turbulent år«, som »han har lært meget af«, og at han er »ydmyg og taknemlig over«, at han igen »får lov til at bevise sit værd«.

»Tilgivelse er vigtigt«

Da Berlingske i dag henvender sig til Jørgen Ramskov for at få en kommentar til genansættelsen af den kontroversielle radiovært, har Radio24Syvs ansvarshavende chefredaktør ikke mange kommentarer til sagen.

Hvorfor har I valgt at genansatte René Fredensborg?
»Der er ikke så meget at sige til den sag. René har brugt et år på at tænke sig godt om. Vi har alle et klippekort med et vist antal fejl på, og vi glæder os til at byde René velkommen tilbage som vært på Radio24Syv.«

Er der ikke en grænse for, hvad ansatte på Radio24Syv kan tillade sig?
»Jo, det er der selvfølgelig. Det var også derfor, vi valgte at fyre ham. Men der er også tilgivelse, hvis folk tænker sig godt om. Jeg synes grundlæggende, at tilgivelse er vigtigt.«

Skrivebord skulle ryddes med øjeblikkelig virkning

»Ugerningen«, som René Fredensborg refererer til i mailen til sine tidligere og kommende kolleger, fandt sted i forbindelse med sidste års Folkemøde.

Her placerede René Fredensborg euforiserende stoffer i en autocamper, som to af hans kolleger skulle køre fra Danmark og gennem Sverige for at komme til Bornholm.

De to kolleger var på intet tidspunkt vidende om stoffernes tilstedeværelse i autocamperen under køreturen. René Fredensborg kørte ikke selv med i autocamperen, men fløj i stedet.

Til »Journalisten« har han tidligere forklaret, at han ikke selv tog sine euforiserende stoffer med sig på flyet, fordi han forestillede sig, at »de der narkohunde kunne lugte det«.

Da René Fredensborg, som var vært på radioprogrammerne »Rene Linjer« og »Forældreintra2, blev fyret, blev han bedt om at rydde sit skrivebord og forlade radiostationen med øjeblikkelig virkning.

Dengang kommenterede Jørgen Ramskov kun sagen kort, da B.T. henvendte sig.

»René Fredensborg er dags dato fratrådt på Radio24syv. Vi kigger nu efter en afløser til hans programmer, og derudover har jeg ikke yderligere kommentarer.«