Frikvarter

Navn: Peter Aalbæk JensenAlder: 50 årStilling: Filmkøbmand og direktør i Zentropa, der 26. januar har premiere på den politiske satirefilm »Hvordan vi slipper af med de andre«.

Hvordan holder du fri?

Jeg elsker havearbejde. Det er fantastisk terapi at gå med en lille rosensaks og røven i vejret og grave nogle porrer op. Og så ind og lave noget mad af dem bagefter. Så kan jeg ikke bede om mere.

Hvornår fik du sidst pulsen op?

Det gjorde jeg i morges, da jeg tog min glade cykel med S-toget til Avedøre og derfra cyklede videre ud til Filmbyen. Og der er ingen undskyldninger med regnvejr, snevejr eller modvind. Jeg har ligget på den lade side i mange år, men der er heller ingen grund til at gøre noget ved konditionen, før man nærmer sig de 50. Jeg oplever ikke det fysiske forfald, for jeg er nu i bedre form, end da jeg var 37. Så det er min anbefaling til andre: Lev dårligt, mens du har helbred til det - og så kan du senere begynde at tabe dig og motionere.

Hvornår har du sidst forkælet dig selv?

Det gjorde jeg i går morges, da jeg sov en time længere og så oven i købet udskød afgangen yderligere, fordi jeg lige ville ud i haven med en rosensaks og nappe noget af en busk.Hvornår har du sidst leget?Jeg har en lille skov i Sverige, hvor jeg har en terrængående motorcykel med fire hjul. Og så store handsker på og en kædesav og ud at fælde træer. Det er ren spas og meget bedre end Viagra. Hvad ville du gøre, hvis du havde mere fri?Så ville jeg høvle lidt mere rundt i skoven. Det er fand'me sjovt at køre rundt i en masse mudder på sådan en motorcykel.