»Det var et chok at blive skilt«

»Lilleør vs« er Berlingskes nye samtaleprogram, hvor Kathrine Lilleør hver uge møder markante kvinder, som fortæller om en særlig passion eller interesse. I denne uge taler Lilleør med juristen og politikeren Mette Reissmann om at bringe orden i kaos - og om skilsmisser.

 

BLÅ BOG

Mette Reissmann har siden 2011 været medlem af Folketinget for Socialdemokraterne, hvor hun er udlændinge- og integrationsordfører. Inden da var hun medlem af Københavns Borgerrepræsentation. Hun er uddannet cand.merc.jur fra CBS og har knap 20 års erfaring som ekstern underviser og vejleder samme sted.

Efter knap seks år i den finansielle sektor har Mette Reissmann siden midten af 1990erne arbejdet for Forbrugerrådet og Forbrugerinformationen, hvor hun har arbejdet med forbrugerrettigheder og patientsikkerhed.

I 2001 blev hun chefkonsulent i Forbrugerstyrelsen, i 2004 direktør for Forbruger Europa, og i 2005 blev hun politisk-juridisk direktør hos GE Money Bank i 2005. Sideløbende havde hun sin egen konsulentvirksomhed, ligesom hun igennem flere sæsoner var vært på TV3-programmet "Luksusfælden".

Mette Reissmann kommer fra Esbjerg, er 51 år og mor til en voksen søn.