Annonce
Annonce

Scion DTU: Når omgivelserne skaber vækst

Fokus på mentor­programmer og facilitering af vækstforløb gør sammen med naboskabet til DTU og ikke mindst 250 store og små virksomheder, Scion DTU til et attraktivt sted at udvikle nye produkter og forretninger.

PR-foto: DTU Fold sammen
Læs mere

Af Martin Poul Pedersen

Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed. Sådan lyder mantraet i både fjernsynets bedste sendetid og ejendomsmæglernes annoncer: Omgivelser betyder alt. Og det gælder ikke mindst for vækstorienterede virksomheder, der ønsker plads i teknologien og digitaliseringens avantgarde. Her er der dog andre krav end havudsigt og shopping i spil, lyder det fra forsknings- og teknologiparken Scion DTU, der sigter efter at tilbyde dansk og internationalt erhvervsliv omgivelser, der er ”mere end blot gode omgivelser”.

Dette ved at tilbyde adgang til viden, forskning og faciliteter i absolut verdensklasse, samt ikke mindst en fysisk platform, der gør det muligt at dele det hele.

”Vi har en vision om, at dele så meget som overhovedet muligt – værksteder, faciliteter til prototypeproduktion, test og demonstration og samtidigt give adgang til viden – både i forhold til produktion og i forhold til marked og finansiering,” siger adm. direktør i Scion DTU Steen Donner, der understreger:

”Det handler kort sagt om, at gøre det så nemt, hurtigt og omkostningseffektivt som overhovedet muligt, at få nye produkter ud på markedet.”

Verdens bedste
Samtidig kan Steen Donner glæde sig over, at det rent faktisk virker! Scion DTU og de mere end 250 virksomheder, der har adresse på en af parkens lokationer i Hørsholm og Lyngby, skaber rent faktisk mere vækst og flere arbejdspladser end gennemsnittet af virksomheder uden for forskerparken.

Det skyldes ikke mindst nærheden til forskerne på DTU, der rangerer som et af europas førende tekniske universiteter. Dertil kommer forskerparkens tilbud om fokuserede vækstforløb, mentorprogrammer og lignende.

”Det har selvfølgelig stor betydning at bo dør om dør med en førende forskningsinstitution med 5.000 ansatte og 11.000 studerende. Samtidigt har man 250 andre virksomheder som naboer og direkte adgang til rådgivere,” siger Steen Donner og fremhæver, at forskerparken huser både store globale virksomheder som Chr. Hansen – der her får adgang til både forskning og fremtidens talenter – samt en lang række forskningstunge start ups.

Unikt mentorprogram
Her er det især adgangen til relevante netværk, de intense vækstforløb, forskerparken faciliterer samt muligheden for at arbejde direkte sammen med forskere, der skaber tiltrækningskraften. Direktøren fremhæver blandt andet Scion DTU’s særlige mentorprogram, der skiller sig ud ved, at det giver opstartsvirksomheder mulighed for, at få tilknyttet et helt team af frivillige mentorer, som dermed tilbyder flere forskellige perspektiver på udvikling af virksomheden.

”Det er erfarne og dygtige personer, som gør det her, fordi de ønsker at hjælpe og som samtidig repræsenterer en høj koncentration af viden,” siger Steen ­Donner.

Læs mere på http://sciondtu.dk/