Annonce
Annonce

Maksimal udnyttelse af virksomhedens teknologier gennem videreuddannelse

Foto: Scanpix Fold sammen
Læs mere

Sponseret af Global Knowledge

Danske virksomheder ligger højt på verdensranglisten over IT-nationer. Virksomhedernes medarbejdere er gode til at omfavne nye teknologier, men fordi vi er en IT-nation, betyder det også, at erhvervslivet tørster efter flere IT-kompetente medarbejdere, hvis virksomhederne skal kunne opretholde det høje IT-niveau og se en større return on investments på de indkøbte teknologier og programmer.

Morten Haaber er Managing Director for Global Knowledge, som er verdens største privatejede IT-kursusvirksomhed. Han oplever, at den danske arbejdsstyrke i gennemsnit kun udnytter 13 % af funktionaliteten i den brugersoftware, som virksomheden har investeret i. Og det er problematisk ikke kun ud fra en investeringsbetragtning, men også ud fra en konkurrencebetragtning.

Fra Morten Haabers stol er det uudnyttede teknologiske potentiale et problem for erhvervslivet, fordi de bedste virksomheder i verden forstår vigtigheden af, at deres medarbejdere har viden og kompetencer til at udnytte de nyeste teknologier til at skabe maksimal værdi. Han peger eksempelvis på Google, Amazon Web Services, Microsoft og Cisco, hvis medarbejdere forstår at udnytte cloud computing og mobile teknologier til virksomhedernes vinding.

Derfor peger Morten Haaber på videreuddannelse af danske medarbejdere, så de bliver skarpe på de teknologier, virksomheden har indkøbt. For teknologi og software kan lette arbejdsgange og føre til stigning i produktivitet og omsætningen. Han peger på, at bedre udnyttelse af CRM-systemer kan føre til bedre  kunderelationer og øget salg, hvis medarbejderen ved, hvordan redskabet skal bruges i praksis.

Find Global Knowledge Skills and Salary report her

Videreuddannelse fører til lavere omkostninger og højere jobtilfredshed
Man kan groft sagt sige, at virksomheder, som formår at understøtte forretningen med optimale it-løsninger, bliver mere effektive, hvilket reducerer omkostningerne, fordi arbejdet bliver lettere og mindre tidskrævende. Samtidig er der stigningen i jobtilfredsheden, når en medarbejder kommer tilbage fra et kursus og kan tilføre virksomheden mere værdi gennem nyerhvervet viden.
For Morten Haaber er der mange forskellige måder at videreuddanne personalet på. Virksomheden kan vælge at deltage i et åbent kursus, hvor medarbejderen modtager læring i en specifik teknologi eller softwareløsning. Han fortæller dog, at hvis virksomheden virkelig skal have værdi for pengene, skal man vælge det skræddersyede kursus, som tilpasses direkte efter det enkelte firmas behov.

Morten Haaber fortæller, at den skræddersyede løsning ikke behøver at være så meget dyrere end de åbne kurser, hvis man eksempelvis sender seks mand på kursus. Fordelen er, at kursisterne meget målrettet får de kompetencer, som deres virksomhed har behov for. Det kan lade sig gøre, fordi Global Knowledge arbejder sammen med mange forskellige eksperter og undervisere, som sætter sig ned sammen med kunden og tilpasser undervisningsforløbet ud fra netop din virksomheds behov.

Denne artikel er en del af annoncetillæget 'Digitalisering af erhvervslivet'. Se alle artikler her