Annonce
Annonce

CLA shooting brake var kærlighed ved første blik

billede

Jullie kiggede egentlig efter en firmabil med mere plads, men blev forført af de smukke former på Mercedes-Benz CLA shooting brake.

Da Jullie Wogelius for nylig var på udkig efter en ny bil, kiggede hun efter en fornuftig bil med god plads. Hun endte alligevel med at tage valget mere med følelserne, end hun havde besluttet sig for fra start. Med på listen over muligheder var primært tyske bilmærker.

"Men da CLA’en stod i butikken og så hamrende godt ud, var jeg solgt på et øjeblik. Den bil måtte jeg bare eje," husker Jullie, som havde relativt let ved at beslutte sig for model og udstyr ud fra de muligheder, hun fik præsenteret.

"Det er bestemt ikke fordi jeg fik en dårlig oplevelse hos de andre, men hos Mercedes-Benz var de blot dygtigere til på en hurtig og enkel måde at forklare, hvad der var med i prisen, og hvad der skulle betales lidt ekstra for. Desuden oplevede jeg, at Mercedes-Benz generelt har mere udstyr i bilerne end andre i klassen.”

På jagt efter mere plads
Med to teenagere i huset var Jullie egentlig ude efter en bil med lidt mere plads, end det bagagerum, der gemmer sig bag den forførende taglinje på en CLA. Men prioriteringerne ændrede sig, da hun så CLA’en. Pludselig var pladsen ikke helt så afgørende.

"Her var en bil, der var lækker og sprød og dejligt langt væk fra den ’’bløde hat-fornemmelse’’, der klæber til de fleste fornuftige firmabiler fra de tyske producenter. Jeg behøvede slet ikke at køre i den, for jeg var solgt med det samme," siger Jullie.

Som Country Consumer Manager hos Lenovo Denmark kører hun op til 30.000 km hvert år og stiller derfor høje krav til firmabilen. Den skal kunne flytte sig og støjniveauet skal være lavt.

"Selvfølgelig ville jeg gerne have haft en lidt større dieselmotor end den, der ligger i min CLA 200 CDI, men i praksis fungerer den mindre motor fint og den er virkelig godt støjdæmpet, hvilket betyder, at man godt kan give den lidt flere omdrejninger uden at den larmer," vurderer hun.

CLA har meget udstyr
Julie valgte CLA med en såkaldt Urban pakke, der blandt andet inkluderer let sænket sportsundervogn og 18’’ sportsfælge samt dobbelt udstødning og skålformede sportssæder, der griber om chaufføren og griber hårdt, hvis det går hurtigt gennem et sving.

"18’’-fælgene understreger bilens fantastiske design og ja, fælgene er store og skrøbelige, men jeg elsker udstrålingen, hver gang jeg kommer ud til min bil. Det er en daglig glæde at kigge på den. Der går sjældent en gang hvor jeg tanker diesel, uden at nogen kommenterer bilens superlækre design," fortæller Jullie.

Vi møder Jullie i hendes CLA shooting brake på en vinterdag, og her er de store brede fælge skiftet ud med noget mindre og smallere gummi og hun er ikke bleg for at indrømme, at hun savner sommerhjulene. Hun er meget positivt overrasket over, så rummelig bilen i praksis er.

"Bagagerummet er selvfølgelig for lille, når vi skal på skiferie, men skønhed koster lidt på komfort-kontoen. Sådan er det, og den læresætning gælder for både biler og tøj," lyder det skarpt fra Lenovo-chefen.

Rød trekant med opdragende effekt
Mercedes-Benz er kendt for biler med et højt sikkerhedsniveau og meget innovativt udstyr og CLA shooting brake er ingen undtagelse.

På sine ture rundt i Danmark og Sverige nyder Jullie derfor godt af et system, der hjælper hende med at køre lidt mere fornuftigt, end hun egentlig har temperament til.

En lille rød trekant i speedometeret viser nemlig, hvis hun ikke holder god nok afstand til den forankørende bil, og selv om det i begyndelsen var lidt irriterende, så vedkender Jullie, at systemet er godt.

"Jeg har det nok med at køre lidt bisset ind i mellem, når jeg har travlt. Her hjælper min bil mig med at slappe af. Med den lille røde trekant løfter jeg nu pr. refleks foden en anelse fra speederen. Jeg skifter også for det meste gear, når en lille pil fortæller, at det er mest økonomisk, så på den måde har systemerne en opdragende effekt. Det er virkelig teknologi, man kan bruge til noget," siger hun.