Valuta: Dollar genvinder styrke forud for amerikansk jobrapport

Efter at have været svækket to dage i streg bliver dollar styrket markant fredag over for blandt andet yen og euro forud for den amerikanske arbejdsmarkedsrapport.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: FREDERIC J. BROWN

Torsdag blev dollar svækket en del efter referatet fra det seneste rentemøde i den amerikanske centralbank, Federal Reserve, hvor blandt andet konsekvenserne af Donald Trumps sejr i præsidentvalget blev diskuteret i rentekomitéen.

Men fredag genvinder den amerikanske valuta noget af det tabte, inden der kommer tal for beskæftigelsen i USA klokken 14.30.

Fredag middag koster en euro 1,0581 dollar mod 1,0603 dollar per euro ved dansk lukketid torsdag.

Samtidig går der 116,04 yen per dollar mod 115,48 yen per dollar torsdag klokken 17.00 dansk tid.

- Traditionelt er det sådan, at markeder begynder at konsolidere forud for jobrapporten, så den tidlige styrkelse i dollar kan være et element af det, vurderer Richard Perry, der er analytiker i Hantec Markets, til Marketwatch.com.

Han nævner blandt andet torsdagens lidt svage ADP-rapport over det private jobmarked samt det ugentlige tal for nye ledige, som skuffede en anelse. ADP-rapporten betragtes som en forløber for den amerikanske jobrapport.

- ADP-rapporten overraskede dog negativt torsdag, og det vil være interessant at se, om det er et tegn på en svagere arbejdsmarkedsrapport, der kan sætte dollar under yderligere pres, forklarer han ifølge Marketwatch.com.

Ifølge estimater fra Bloomberg ventes der at være blevet skabt 175.000 job uden for landbruget i december mod 178.000 måneden før.