USA: Olieaftale og cyberangreb giver grøn dag på aktiemarkeder

Der er lagt op til en dag med forårsgrønne farver på de amerikanske aktiemarkeder, hvor særligt cybersikkerhedsfirmaer nyder godt af det globale cyberangreb, og olieselskaber lukrerer på Saudi-Arabien og Ruslands beslutning vedrørende produktionsreduktioner.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Arkivfoto. Der er lagt op til en dag med forårsgrønne farver på de amerikanske aktiemarkeder, hvor særligt cybersikkerhedsfirmaer nyder godt af det globale cyberangreb, og olieselskaber lukrerer på Saudi-Arabien og Ruslands beslutning vedrørende produktionsreduktioner.
Læs mere
Fold sammen

Inden markedsåbning peger futures for to af de ledende indeks, Dow Jones og Nasdaq, mod små plusser på lige over 0,1 pct., mens S&P 500-indekset bliver indikeret til at åbne med en marginal stigning på lige under 0,1 pct.

Aktierne i cyberselskaberne Cisco og Nvidia stiger henholdsvis 0,4 pct. og 1,5 pct. i formarkedet.

Mandag satte en markant stigning i oliemarkedet til det højeste niveau i mere end tre uger ind, efter at storeksportørerne Saudi-Arabien og Rusland blev enige om, at de nuværende reduktioner i produktionen bør fortsætte i 2018.

Det er et skridt i retning af en forlængelse af den Opec-ledede aftale, der er blevet sat i værk for at understøtte oliepriserne.

Olieselskabet Halliburton stiger med 1,3 pct. i formarkedet.

Den amerikanske byggemarkedskæde Home Depot har tirsdag inden børsåbning fremlagt regnskab for første kvartal, der løber fra februar til slutningen af april.

Her viste Home Depot en bedre start på regnskabsåret, end aktiemarkedet ventede. Omsætningen løb op i 23,9 mia. dollar, hvilket var 200 mio. dollar højere end ventet ifølge Bloomberg News.

Selskabet går en grøn tirsdag i vente på aktiemarkedet, da aktien stiger med 0,3 pct. i formarkedet. Home Depot har en markedsværdi på 190 mia. dollar målt på mandagens lukkekurs.