Aktier: Pandora og Mærsk tynger fladt C20 Cap

A.P. Møller-Mærsk-aktierne kan ikke fortsætte de seneste dages fremgang blandt eliteaktierne og ligger tirsdag morgen i den tunge ende af C20 Cap. Det samme gør Pandora, der har været under pres på det seneste og tirsdag bliver presset yderligere af, at der fragår udbytte fra aktien.

Arkivfoto. A.P. Møller-Mærsk-aktierne kan ikke fortsætte de seneste dages fremgang blandt eliteaktierne og ligger tirsdag morgen i den tunge ende af C20 Cap. Fold sammen
Læs mere
Foto: Drew Angerer

Samlet bliver eliteaktierne i C20 Cap handlet omkring uændret - med en lille pil ned på 0,1 pct. - til 1153,79, efter at indekset mandag lukkede i rekord nummer 22 i år.

Mærsk-aktierne falder tirsdag efter løft både mandag samt torsdag i sidste uge, da investorerne blev styrket i troen på selskabet af ledelsens udmeldinger ved torsdagens kvartalsregnskab.

En række analytikere har siden hen løftet kursmålet for rederiaktien, som også fik støtte af en stigning i olieprisen mandag. Tirsdag falder Mærsks B-aktie 0,3 pct. til 12.580 kr.

Pandora-aktien, der er faldet mere end 10 pct. den seneste uge oven på et skuffende regnskab, falder 1,3 pct. til 655,50 kr. Tirsdag fragår 9 kr. fra aktien i ekstraordinært udbytte, og faldet svarer til netop 9 kr. i forhold til mandagens lukkekurs.

Øverst blandt eliteaktierne ligger William Demant Holding med en stigning på 0,8 pct. til 169 kr. Selskabet får hævet sit kursmål af analytikerne fra den schweiziske storbank UBS. Kursmålet lyder nu på 185 kr. mod tidligere 168 kr., mens anbefalingen fortsat er »køb«, fremgår det af data fra Bloomberg.

William Demant og rivalen GN Store Nord, der stiger 0,6 pct. til 197,80 kr., har også kunnet se schweiziske Sonova, der er verdens største høreapparatproducent, levere en lidt højere omsætning end ventet tirsdag.

Det bekræfter de positive tendenser, som branchen er inde i, mener analytiker i Alm. Brand Markets, Michael Friis Jørgensen.

»Kigger man lidt ned i regnskabet, så er meldingerne generelt positive samtidig med, at det ikke virker som om, at der er voldsomt "push" fra Sonova. Vi har tidligere hørt om ganske god markedsvækst fra de danske aktører, og det her bekræfter det,« siger Michael Friis Jørgensen til Ritzau Finans.

Regnskabssæsonen er mere eller mindre overstået for de største selskaber, men der pibler stadig tal frem fra nogle af børsernes mindre selskaber.

Uden for C20 Cap er der kommet regnskab fra Torm inden åbning, som viser en klar tilbagegang på bundlinjen som følge af et svagt marked for produkttank. Markedet blev dog forbedret i løbet af kvartalet, skriver Torm i regnskabet, der viser et driftsoverskud, EBITDA, på 44,1 mio. dollar mod 69,5 mio. dollar i samme periode for et år siden.

Aktien falder 0,7 pct. til 68,50 kr.

Københavns Lufthavne er også klar med tal for første kvartal tirsdag og ser forinden i 2017 et resultat før skat på 1600-1700 mio. kr. samt et driftsresultat før afskrivninger, der bliver "højere" end i 2016. Aktien falder 0,9 pct. til 5750 kr.

Nordjyske Bank venter i 2017 en basisindtjening i intervallet 300-350 mio. kr. Banken venter endvidere nedskrivninger på udlån - proformaopgjort - i niveauet 120 mio. kr. Aktien stiger 0,4 pct. til 118 kr.

Veloxis Pharmaceuticals kommer også med regnskab for første kvartal. For helåret er forventningen et driftsunderskud i størrelsesordenen 5-15 mio. dollar. Aktien er endnu ikke handlet tirsdag.

Der er nyt til Simcorp, der får hævet sit kursmål marginalt - til 435 kr. fra 430 kr. - af banken SEB, men her krydres den nyhed med en sænket anbefaling til "hold" fra "køb", da Simcorp-aktien er steget en del på det seneste og hele 31 pct. siden nytår.

Aktien falder 0,4 pct. til 441,40 kr. i den tidlige handel.

Simcorp kommer i øvrigt med kvartalsregnskab onsdag morgen. Samme dag er der desuden regnskaber i vente fra NKT, IC Group og Zealand Pharma.