Aktier: C20 kan vippe omkring nullet efter rekord nr. 22

Mens mandag viste pæn opdrift på det danske aktiemarked, der sluttede med endnu en kursrekord til C20 Cap - nummer 22 i 2017 - er der mere ro på tirsdag morgen.

Foto: BRENDAN MCDERMID. Arkivfoto. Mens mandag viste pæn opdrift på det danske aktiemarked, der sluttede med endnu en kursrekord til C20 Cap - nummer 22 i 2017 - er der mere ro på tirsdag morgen.
Læs mere
Fold sammen

Handelen med futures peger på en børsåbning med meget små udsving. Den tyske DAX-future stiger med minimale 0,02 pct.

Regnskabssæsonen er mere eller mindre overstået for de største selskaber, men der pibler stadig tal frem fra nogle af børsernes mindre selskaber.

Herhjemme gælder det eksempelvis Torm, Københavns Lufthavne og Veloxis tirsdag. Blandt C20-selskaberne er der nyt til William Demant Holding og GN Store Nord fra høreapparatrivalen Sonova, mens Mærsk-aktierne er i fokus efter to dage med store stigninger. Mandag steg Mærsks B-aktie 3,6 pct. til 12.620 kr.

A.P. Møller-Mærsk-aktiernes løft skyldes, at investorerne er blevet styrket i troen på selskabet af ledelsens udmeldinger ved torsdagens kvartalsregnskab. En række analytikere har sidenhen løftet kursmålet for rederiaktien, som også fik støtte af en stigning i olieprisen mandag.

Pandora-aktien er til gengæld under pres og er faldet godt 10 pct. den seneste uge oven på et skuffende regnskab. Mandag var aktien igen bundskraber i C20 med et fald på 1,6 pct. til 673,50 kr. Tirsdag bør investorer være opmærksomme på, at der fragår 9 kr. fra aktien i ekstraordinært udbytte.

William Demant, der mandag steg 0,3 pct. til 167,60 kr., får hævet sit kursmål af analytikerne fra den schweiziske storbank UBS. Kursmålet lyder nu på 185 kr. mod tidligere 168 kr., mens anbefalingen fortsat er »køb«, fremgår det af data fra Bloomberg.

William Demant og rivalen GN Store Nord, der mandag blev løftet 0,2 pct. til 196,70 kr., har også tirsdag kunnet se schweiziske Sonova, der er verdens største høreapparatproducent, levere en lidt højere omsætning end ventet.

Uden for C20 Cap kommer der regnskab fra Torm inden åbning. Rederiet meddelte i forbindelse med sit 2016-regnskab, at det ikke længere vil offentliggøre forventninger. Aktien lukkede mandag uændret i 69 kr.

Københavns Lufthavne er også klar med tal for første kvartal og ser forinden i 2017 et resultat før skat på 1600-1700 mio. kr. samt et driftsresultat før afskrivninger, der bliver "højere" end i 2016. Aktien faldt mandag 0,8 pct. til 5800 kr.

Nordjyske Bank venter i 2017 en basisindtjening i intervallet 300-350 mio. kr. Banken venter endvidere nedskrivninger på udlån - proforma-opgjort - i niveauet 120 mio. kr. Aktien steg mandag 1,7 pct. til 117,50 kr.

Veloxis Pharmaceuticals kommer også med regnskab for første kvartal. For helåret er forventningen et driftsunderskud i størrelsesordenen 5-15 mio. dollar. Aktien drattede mandag 0,9 pct. til 1,09 kr.

Der er nyt til Simcorp, der får hævet sit kursmål marginalt - til 435 kr. fra 430 kr. - af banken SEB, men her krydres den nyhed med en sænket anbefaling til "hold" fra "køb", da Simcorp-aktien er steget en del på det seneste og hele 31 pct. siden nytår.

Aktien steg mandag 0,3 pct. til 443 kr.

Simcorp kommer i øvrigt med kvartalsregnskab onsdag morgen. Samme dag er der desuden regnskaber i vente fra NKT, IC Group og Zealand Pharma.