USA: Aktierne vender rundt og stiger kraftigt på stærke jobtal

Investorerne har umiddelbart svært ved at finde ud af, hvilket ben de skal stå på efter offentliggørelsen af en uventet stærk arbejdsmarkedsrapport fra USA.

I de første minutter efter offentliggørelsen var reaktionen stigende renter og faldende aktier, men efter et kvarter er bøtten vendt på hovedet.

Den 10-årige amerikanske rente ligger godt nok stadig 3 basispoint højere end før jobrapporten i 2,89 pct., men tendensen for renterne peger nedad. Renten var kortvarigt helt oppe at vende i 2,93 pct.

Aktierne faldt i første omgang, og de ledende indeks i både i Storbritannien og Frankrig strøg umiddelbart ned i negativt terræn. Nu er billedet imidlertid vent totalt til plusser i størrelsesordenen 0,8-1,0 pct. Også herhjemme stiger aktierne markant. C20 Cap-indekset er vendt fra et minus til et plus omkring 0,1 pct.

Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport viste, at beskæftigelsen uden for landbruget voksede med 203.000 personer i november, og at arbejdsløsheden faldt til 7,0 pct. fra 7,3 pct. i oktober. Begge dele var bedre end konsensus. Ifølge Bloomberg News var der ventet en beskæftigelsesvækst på 185.000 og et noget mere beskedent fald i arbejdsløshedsprocenten til 7,2 pct.