USA-aktier: De store pendulsving forsatte med afsluttende kursdyk i USA

De amerikanske aktier fortsatte den nervøse handel med store udsving i løbet af onsdagen, hvor stigninger gang på gang blev afløst af fald for til sidst at sende markedet ud i et afsluttende kursdyk.

Nervøsitet og volatilitet kendetegnede onsdagens handel på de amerikanske aktiemarkeder. Iris. Fold sammen
Læs mere

Nervøsiteten var i højsædet, mens renten på den toårige toneangivende T-bond kravlede op til det højeste niveau siden årsskiftet 2013/14.

Kursudsvingene fortsætter torsdag morgen, hvor den negative tendens fortsat har overtaget i futuresmarkedet.

Onsdag lukkede S&P 500-indekset med et minus på 0,5 pct. til 2681,66. Dow Jones-indekset sluttede med et tab på 0,1 pct. til 24.893,55, mens Nasdaq endte med en indeksdrop på 0,9 pct. til 7051,98.

Omsætningen var igen usædvanlig høj, om end ikke helt så høj som de foregående dage, hvor en fordobling af normalomsætningen har været standard.

Torsdag morgen fortsætter den negative indstilling, som prægede markedet i den sidste time, inden slutklokken lød på Wall Street. Dow Jones-futuren ligger ved 5.45-tiden med et dyk på 0,2 pct., S&P 500-futuren dropper 0,2 pct., mens Nasdaq-futuren viger omkring 0,1 pct.

Selv om onsdagens handel ikke viste samme vilde svingninger som de foregående to sessioner, bevægede Dow Jones-selskaberne sig i et 500-punkts interval, hvilket er mere end tre gange de gennemsnitlige daglige udsving i det forløbne år.

»Der er investorer, der sælger på ethvert tilløb til stigninger, og så er der nogle værdibaserede investorer, der udnytter de her 100-point-dyk. Nu, hvor alle sidder helt ude på kanten af stolen, vil vi se volatiliteten svinge i begge retninger,« siger chefstateg Alan Lancz fra Alan B. Lancz & Associates i Ohio til Reuters.

Aktiemarkedets barometer over nervøsiteten - VIX-indekset - afspejlede udviklingen i de store aktieindeks med først faldene volatilitet, som blev afløst af en stigning hen mod afslutningen af handelsdagen. Slutniveauet var 7,5 pct. lavede end dagen før.

»Det står helt klart, at der er mange bekymrede og nervøse investorer. For hvem ved, hvad morgendagen bringer,« siger strateg Stephen Massocca fra Wedbush Securities i San Francisco til Reuters.

OTTE SEKTORER I MINUS

Onsdagen endte med kursdyk i otte af de elleve sektorer i S&P. De hårdeste ramte sektorer var energi og informationsteknologi med fald på henholdsvis 1,7 pct. og 1,4 pct.

Energigiganterne Exxon Mobil og Chevron dykkede 1,8 pct. og 1,6 pct., mens tech-mastodonterne Apple, Facebook og Google-ejeren, Alphabet, dykkede 2,1 pct., 2,8 pct. og 3,0 pct.

I den positive ende lå telesektoren med stigninger på 0,3 pct.

Også finanssegmentet havde en hæderlig dag med et plus på 0,2 pct., trukket op af bankerne der nyder godt af stigende renter.

Blandt enkeltaktierne var der bud efter Wynn Resorts, efter at casino-mogulen Steve Wynn fratrådte som administrerende direktør på grund af påstande om seksuelle overgreb. Aktien steg 8,6 pct.

Aktiemarkedets aktuelle øjesten var dog Snapchat-ejeren Snap. Aktien steg knap 48 pct. oven på tirsdag aftens overraskende regnskab, der viste stigende vækst i antallet af brugere og større indtægter end ventet.

/ritzau/FINANS