Torsdagens obligationer: Rentefald sidste på dagen

Det var efter frokost, at man fandt udsvingene i de europæiske obligationsmarkeder torsdag, og slutfacit blev rentefald i stort set alle lande - og mest udtalt i Sydeuropa.

I Danmark lukkede den toneangivende statsobligation med udløb i 2025 i en rente på 0,36 pct., eller 3 basispoint under onsdagens lukkeniveau. Også i Tyskland og Sverige var der mindre rentefald i et relativt tyndt marked ifølge Bloomberg.

Spanien og Italien oplevede større rentefald, efter at referatet fra seneste møde i Den Europæiske Centralbank bragte potentielt godt nyt.

Ifølge referatet anser beslutningstagerne i centralbanken det som "muligt og uundgåeligt", at der skal justeres på fordelingsnøglen i det store opkøbsprogram for obligationer. Det kan betyde, at centralbanken bruger flere penge på at købe obligationer fra de mere pressede lande, så de oplever fald i låneomkostningerne, rapporterer Bloomberg News.

Reaktionen var et rentefald på 9 basispoint i Italien og 8 basispoint i Spanien, så de to landes tiårige renter hedder henholdsvis 2,13 pct. og 1,58 pct.

Torsdagens nøgletal bød på nyt fra USA, hvor både boligbyggeriet, antallet af nye ledige, og Philadelphia Feds erhvervstillidsindeks viste bedre takter end forudset af økonomerne. De gav dog ikke større udsving i markederne, da de blev offentliggjort tidligt på eftermiddagen.