Torsdagens aktier: Lukkede i plus efter relativ rolig dag

 

Efter uensartet udvikling torsdagen igennem lukkede C20-indekset 0,8 pct. højere i 489,72 uden den seneste tids store udsving på enkeltaktier. APM og Rockwool modtog reaktioner på onsdagens regnskaber, mens H+H kom med regnskab, som indeholdt en opjustering.

 

Finanshuset Cheuvreux hævede sit kursmål på A.P. Møller-Mærsk med 2000 kr. til 82.000. APM B lukkede 1,1 pct. højere i kurs 70.700, hvilket skete i kølvandet efter onsdagens blandede halvårspræsentation.

 

- Investorerne har taget forskud på det positive fragtratemiljø, men regnskabet vidner om, at det kun møjsommeligt vil forplante sig til APM's indtjening. Et fortsat positivt nyhedsflow fra containerrederierne kan fastholde en positiv stemning omkring aktien - selv om den fundamentale udvikling i APM stadig halter bagefter kursudviklingen, skrev analytiker Jacob Pedersen fra Sydbank i en kommentar.

 

Rockwool, der onsdag imponerede med sin halvårspræsentation, tabte 5,8 pct. til kurs 1890. Rockwool venter en lidt lavere omsætningsvækst i andet halvår end i første halvår, men det skal ses i lyset af et meget stærkt 2. halvår 2006.

 

- Sidste år var andet halvår rigtig godt, og vi udnyttede vores kapacitet fuldt ud. Derfor kan vi ikke vente så høj vækst i andet halvår 2007, og de 22 pct. er i god balance med det, vi så i første halvår, sagde koncernchef Gilles Maria fra Rockwool. Aktierne i Rockwool nedjusteres til "hold" fra "akkumuler" af Danske Equities, da aktien er steget mere end 100 pct. i år. Kursmålet på aktien løftes til 2100 fra 1700.

 

Betonelementproducenten H+H, der lukkede 2,7 pct. lavere i kurs 2540, aflagde halvårsregnskab, hvilket indeholdt en opjustering. Selskabet forventer nu et resultat efter skat mellem 220-240 mio. kr., hvilket er 30 mio. kr. højere end tidligere. Opjusteringen er drevet af et stærkt polsk marked.

 

FLSmidth lukkede med største fremgang i C20-regi og steg 3,0 pct. til kurs 502. FLSmidth & Co. afviser enhver tanke om, at selskabet, der hovedsagligt bygger cementfabrikker, har budt på irakiske projekter.

 

Lundbeck lukkede 0,2 pct. lavere i kurs 127,8. Paion har opsagt samarbejdsaftalen med Forest Laboratories om Desmoteplase, skrev Bloomberg News. Selskabet overvejer i øjeblikket om det skal få konsekvenser for samarbejdsaftalen med Lundbeck.

 

Vestas lukkede 0,1 pct. lavere i kurs 357. Vindmølleproducenten og Aalborg Universitet skal i fem år forske i fremtidens vindenergi. Det er det mest omfattende samarbejde mellem en vindmølleproducent og et universitet.

 

FCK kommer ikke med i den lukrative Champions League i denne omgang, efter at holdet tabte 0-1 på hjemmebane mod portugisiske Benfica. Parken Sport & Entertainment faldt 4,1 pct. til kurs 1535.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )