Torsdagens aktier: C20 dykkede med Pandora og Novozymes

En nogenlunde positiv stemning blev afløst af en mere sur af slagsen torsdag eftermiddag, hvor flertallet af de danske eliteaktier endte med negative fortegn.

Særligt grelt stod det til for Novozymes og Pandora, hvoraf sidstnævnte ellers begyndte dagen med et løft.

C20 Cap-indekset lukkede med et fald på 0,4 pct. til 1156,51, mens der var fokus på parlamentsvalget i Storbritannien, rentemødet i Den Europæiske Centralbank, ECB, og høringen af den fyrede FBI-direktør James Comey i Senatets efterretningskomité.

Først i rampelyset var ECB, hvorfra der ikke var meget nyt under solen. Banken fastholdt de ledende renter og fastslog, at renterne vil forblive lave i den kommende tid, men dog ikke vil blive sænket.

- Når man kigger på udviklingen i dag, så har den været afventende frem mod ECB-mødet, hvor udfaldet dog var meget på linje med det, som markedet havde forventet. Så det har ikke givet anledning til de store markedsreaktioner, vurderer Otto Friedrichsen, aktiestrateg i Formuepleje.

Investorerne kunne derefter følge Comey-høringen, hvor den fyrede FBI-chef blandt andet sagde, at han ikke er i tvivl om, at Rusland blandede sig i det amerikanske præsidentvalg, og at han oplevede samtalerne med præsident Donald Trump om FBI's Rusland-efterforskning som meget "foruroligende".

Det britiske valg ventes afgjort i løbet af torsdag aften eller natten til fredag.

Blandt de danske aktier var der særligt smæk til Novozymes, der tabte 2,8 pct. og endte i kurs 297,80 kr. Ifølge chefhandler ved Danske Bank Mads Zink solgte en stor udenlandsk investor ud af enzymaktien.

Pandora-aktien faldt med 2,0 pct. til 625 kr., efter at smykkeselskabet i den indledende handel var blevet løftet af medvind fra USA, hvor smykkeforhandleren Signet Jewelers fik et skulderklap fra Bank of America.

Signets salg omkring mors dag var solidt, og det indikerer en stabilisering af det amerikanske marked, vurderer banken ifølge Bloomberg News.

SAS UNDER MINDRE PRISPRES

Uden for C20 var der fokus på SAS, hvis aktie steg 1,6 pct. til 12,70 kr. Luftfartsselskabet fløj i maj med 2,6 mio. passagerer, og det var rekord for den måned og 3,3 pct. højere end i samme periode sidste år.

Trafikrapporten viser et fortsat pres på billetpriserne, da en foreløbig opgørelse af den såkaldte valutajusterede yield viser et fald på 3,0 pct.

- Det ser ikke så dramatisk ud på prissiden, som det har gjort over det seneste lille års tid. Det er ikke det samme som at sige, at priserne begynder at stige - men at det tunge prispres, som vi har set over det seneste års tid, det aftager trods alt. Det synes jeg faktisk er vældigt positivt i SAS-terminologi, siger Sydbanks aktieanalysechef, Jacob Pedersen.

Nordea-aktien faldt 0,4 pct. til 84,65 kr., efter at den svenske regering meddelte, at den fastholder, at afgifterne til landets banker skal være højere.

Pengene, der kommer ind, skal polstre statskassen til fremtidige bankkriser, og Nordea har derfor overvejet at flytte hovedkvarter som følge af afgiften, men banken er endnu ikke klar med en endelig afgørelse.

Bavarian Nordic-aktien blev handlet op med 1,3 pct. til 360,50 kr. Interessen kunne være genereret af deltagelse på en investorkonference i New York arrangeret af børshuset Jefferies.

Det amerikanske investeringsselskab Stifel løfter kursmålet for G4S-aktien til 31,24 kr. fra 27,36 kr. Anbefalingen er ifølge Bloomberg fortsat "køb". G4S-aktien endte 0,9 pct. højere i 28,59 kr. Aktien er steget med over 40 pct. i år.