Sparinvest: Dramatisk økonomisk fremgang giver stort potentiale

Der er umiddelbart stort potentiale at hente i aktierne i særligt USA - men også Europa - i den kommende periode, lyder vurderingen fra Sparinvest.

Investeringsforeningen ser det økonomiske opsving som ganske stærkt for tiden, og det vil afspejle sig på aktiemarkedet, hvor der umiddelbart er masser af værdi at hente.

I USA har valget af Donald Trump givet optimisme på aktiemarkedet, og samtidig er økonomien i forvejen for alvor på vej op i gear.

- Der er ingen tvivl om, at vi ser en dramatisk forbedring i det økonomiske vækstpotentiale i USA i disse måneder - drevet af både finanspolitik, skattereform, pengepolitik og afregulering af specielt finanssektoren.

- Min vurdering er, at dette for USA's vedkommende vil fortsætte hen over sommeren. For langt de fleste amerikanske virksomheder vil der de kommende måneder ikke være andet end fremgang i sigte, siger David Bakkegaard Karsbøl, der er chefstrateg hos Sparinvest.

Han vurderer, at de gode takter også vil smitte af i Europa, hvor økonomien ellers generelt set ikke har det helt så godt - ifølge hans vurdering blandt andet på grund af høje skatter og for store offentlige sektorer.

Men meget tyder på, at der er ved at komme gang i byggeriet, og at den økonomiske vækst derfor også ser ud til at kunne accelerere i den første halvdel af 2017.

- På kort sigt er det cykliske billede af europæisk vækst som i USA ved at forbedre sig dramatisk, siger David Bakkegaard Karsbøl, der begrunder optimismen med stor fremgang i byggetilladelserne, en stor lønfremgang og pæn inflation.

Listen af udfordringer i Europa er dog fortsat lang, og derfor er der risiko for, at aktiemarkedet også kan komme til at løbe for hurtigt.

- Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og jeg frygter, at markederne vil blive overoptimistiske i løbet af sommeren. I særlig grad frygter jeg, at stigende renter og grus i forhandlingsmaskineriet i Grækenland kan medføre en yderligere forværring af situationen i Sydeuropa, siger David Bakkegaard Karsbøl.

/ritzau/FINANS