Smedegaard går fra et sundt Carlsberg

Carlsbergchefen Nils Smedegaard, der snart skifter de grønne flasker ud med lyseblå containerskibe i Mærsk, afleverer ifølge eget udsagn et Carlsberg i topform til sin efterfølger.

Carlsberg har stadig et par problemer, der skal løses, men udviklingen er gået stærkt og fremad i de seneste år.

- Øl volumen er tredoblet i de sidste otte år fra 37 mio. hl. i 1999 til 111,5 mio. hl i indeværende år, oplyset Nils Smedegaard under en gennemgang af Carlsberg på et pressemøde på Øresund tirsdag aften.

Der er dog fortsat en opgave i at gøre det bedre for Carlsberg, understregede han, og der er fem områder, som Carlsberg har fokuseret på og fortsat fokuserer på for at sikre indtjeningen.

For det første skal Carlsberg fortsætte med at forbedre indtjeningen på det modne vesteuropæiske marked.

For det andet skal der sikres rentabel vækst i BBH og Østeuropa.

For det tredje skal platformen i Asien fortsat udbygges.

- Vi behøver ikke tjene penge i Asien de næste 3-5 år, men vi skal have vækst derovre, sagde han.

For det fjerde skal driften forbedres i problemområderne. Det fremgik af en planche, at flere problemområder er vendt fra ikke rentable områder til rentable områder, og kun to mangler. Rentabiliteten er genoprettet i Sverige, Schweiz, Tyskland, på Balkan og i Vestkina, men der stadig arbejde at gøre i Tyrkiet og i Italien fremgik det af planchen.

For det femte skal Carlsberg fortsætte med at udvikle ejendomsområdet.

- Vi skal ikke have det som vores kerneområde, men det giver gode ekstraordinære indtægter til brug for bryggeriaktiviteterne, forklarede Nils Smedegaard.

RB-Børsen