Overophedning ganske aktuelt problem - Jyske Bank

Overophedning er et meget aktuelt problem for dansk økonomi, og regeringens forsøg på at undgå den kommer for sent. Det konstaterer Jyske Bank i sin konjunkturanalyse Dansk Økonomi 4. kvt. 2007.

- Konsekvenserne af de velmenende, men noget sene tiltag er, at dansk økonomi næppe når at få glæde af dem inden 2010. Dermed er risikoen for, at økonomien overopheder, med de negative konsekvenser det kan have, ikke et overstået kapitel. Det er fortsat højaktuelt, især set i lyset af de kommende forhandlinger om finansloven og forårets overenskomstforhandlinger, der risikerer at ende med at stimulere økonomien unødigt meget, skriver Jyske Bank.

Tiltaget, som der henvises til, er regeringens nedsættelse af en arbejdsmarkeds- og skattekommission. Selve tiltaget bifalder Jyske Bank, men timingen er helt forkert.

- Det store problem er bare, at det er alt for sent. Med en arbejdsløshed der allerede er tæt på 80.000 personer, burde tiltag på skatteområdet og på arbejdsmarkedet allerede have været gennemført og ikke først om et par år, lyder bankens kritik.

Jyske Bank venter, at Danmarks økonomiske vækst aftager til 1,6 pct. i år fra 3,5 pct sidste år. I 2008 ventes også en vækst på 1,6 pct., og i 2009 ventes den at falde til 1,2 pct.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )