Onsdagens aktier: Chr. Hansen blev sendt i gulvet efter skuffelse

Et skuffende regnskab fra Chr. Hansen var onsdag med til at tynge det danske eliteindeks, C25, som samlet faldt med 0,01 pct. til indeks 1146,94.

I perioder af dagen lå C25-indekset ellers til en lille stigning, efter at der fra morgenstunden var kommet positivt overraskende nøgletal fra Kina. Denne gang var det PMI-tallene for servicesektoren i marts, der steg mere end ventet blandt økonomerne.

Også mandag var der gode nyheder fra Kina, hvor aktiviteten i landets fremstillingssektor voksede mere end ventet i februar.

- De her rigtig stærke tal fra Kina kommer efter en periode, hvor ikke bare de kinesiske tal, men også de globale tal har været udfordret. Så man kan sige, at den vækstbekymring, der har domineret i kombination med frygten for stigende renter, er vendt noget med de seneste tal fra Kina, siger Otto Friedrichsen, der er aktiechef i Formuepleje.

Mens en aktie som FLSmidth nød godt af de gode nyheder fra Kina og toppede C25-indekset med en stigning på 2,3 pct. til 316 kr., så var der mindre god stemning omkring Chr. Hansen, der faldt 6,8 pct. til 639 kr. Det skete oven på regnskabet for andet kvartal, der ikke helt levede op til markedets forventninger, samtidig med at prognosen i en af divisionerne blev justeret nedad.

- De skuffer lidt målt på driftsresultatet, og de nedjusterer forventningerne til den organiske vækst i Natural Colors til 5-7 pct. fra tidligere 6-9 pct., siger Jim Søborg Hansen, der er børsmægler i ABG Sundal Collier.

Chr. Hansens omsætning landede på 283,7 mio. euro i andet kvartal, og overskuddet af primær drift, EBIT, før særlige poster lød på 78,8 mio. euro.

Til sammenligning havde analytikerne set frem til en omsætning på 288 mio. euro og et EBIT-resultat før særlige poster på 81 mio. euro, viser estimater indsamlet af selskabet selv.

NOVO TRÆK NED I C25

Med til at trække C25-indekset ned var også indekstunge Novo Nordisk, der faldt 2,2 pct. til 339,85 kr. Umiddelbart var der ingen nyheder fremme om insulinproducenten, men onsdag var medicinalsektoren en af de mest faldende i Europa målt på det brede Stoxx 600-indeks.

I den positive ende af det danske eliteindeks lukkede Mærsk-aktierne, hvoraf B-aktien sluttede 0,4 pct. eller 38 kr. højere i 8892 kr. Det skete samme dag, som der fragik et udbytte på 150 kr. per aktie. Den gode stemning omkring Mærsk-aktierne kan have hængt sammen med forlydender om, at USA og Kina er kommet tættere på en aftale i handelsforhandlingerne.

I øvrigt sikrede Mærsk Drilling, der ventes selvstændigt børsnoteret torsdag, sig en treårig australsk kontrakt for boreriggen Mærsk Deliver. Kontraktens værdi beregnes til 300 mio. dollar inklusive udgifter til flytning af riggen.

Også Pandora lukkede i den positive ende med et plus på 0,6 pct. til 301,70 kr. Tirsdag aften meddelte smykkeselskabet, at driftsdirektør Jeremy Schwartz forlader sin post efter bare otte måneder i stolen og kun halvanden måned efter, at Pandora har fundet sig en ny administrerende direktør.

Allerøverst i C25-indekset sluttede Vestas-aktien med en stigning på 2,8 pct. til 595,20 kr. Foruden en ordre på 182 megawatt til en unavngiven kunde i USA var vindmølleproducenten dagen igennem i fokus på grund af en vindmøllekonference i Bilbao.

Endelig lukkede Carlsberg 0,6 pct. højere i 845 kr., efter at en tysk domstol onsdag frifandt bryggeriet i en sag, hvor Carlsberg var anklaget for at deltage i et kartel på det tyske marked.

/ritzau/FINANS

Dan Petersen +45 33 30 03 35 Ritzau Finans, E-mail: finans@ritzau.dk, www.ritzaufinans.dk