Obl. kl. 12.08: Stabiliseret under meget rolig handel

 

Det danske obligationsmarked oplevede mandag middag kun marginale kursfald, idet investorerne ikke havde de helt store pejlemærker at forholde sig til. Den tyske industriproduktion kom ind præcis som ventet og formåede derfor heller ikke at påvirke markedet.

 

Den toneangivende danske statsobligation, 4 pct. 2015, lå mandag middag 0,06 point lavere i kurs 95,13 med en effektiv rente på 4,70 pct. Blandt realkreditobligationerne lå 4-35'erne 0,05 point lavere i kurs 87,75 med en effektiv rente på 5,30 pct.

 

- Obligationsmarkedet er i høj grad omfattet af en negativ stemning, og kurserne vil fortsætte med at sive over de kommende uger, udtalte obligationsstrateg hos ICAP, Don Smith, til Bloomberg News.

 

Den tyske industriproduktion blev offentliggjort mandag middag og viste en stigning på 1,9 pct. i maj sammenlignet med måneden forinden. På årsbasis steg produktionen med 4,6 pct. i maj. Det var helt på linje med forventningerne fra en rundspørge foretaget af Bloomberg News og havde derfor ingen effekt på obligationskurserne.

 

Tyske nøgletal viste inden åbningstid, at både betalingsbalancen og handelsbalancen overraskede analytikerne med et større overskud end ventet for maj.

 

De britiske producentpriser steg for syvende måned i træk i juni, og virksomhederne fortsætter dermed inflationspresset på den britiske økonomi. Producentpriserne steg 0,2 pct. i juni, efter at være steget 0,4 pct. måneden forinden. På årsbasis steg priserne 2,4 pct. i juni, hvor analytikerne havde ventet enstigning på 2,6 pct. ifølge en rundspørge foretaget af Bloomberg News.

 

- Inflationspresset eksisterer fortsat og energipriserne er nok den største bekymring, udtalte økonom hos Lehman Brothers, Peter Newland, til Bloomberg News. Mandagens britiske producentpriser kom ud lidt svagere end ventet, men det ændrer ikke rigtig på billedet for pengepolitikken, for renterne skal stadig højere, vurderede økonomen.

 

Mandag eftermiddag byder formentlig på en lav aktivitet, da der ikke er nogen makroøkonomiske offentliggørelser af interesse.

 

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )