Obl. kl. 11.55: Små fald med rentespekulation i fokus

Læs mere
Fold sammen
Det danske obligationsmarked ligger mandag middag lavere, idet investorerne er lidt bekymret for en række auktioner af statsobligationer i denne uge, idet udbuddet er meget højt. Mandagen er ellers tynd på kalerenden for de makroøkonomiske offentliggørelser, hvorfor udviklingen på aktiemarkederne er med til at sætte dagsordenen for udviklingen blandt de fastforrentede papirer. Rentespekulationerne er i fokus forud for torsdagens rentemøde hos Den Europæiske Centralbank.

Den toneangivende ti-årige danske statsobligation, 4 pct. 2017, ligger mandag middag 0,15 point lavere i kurs 104,74 med en effektiv rente på 3,36 pct. Blandt realkreditobligationerne ligger 4-35'erne 0,05 point lavere i kurs 92,30 med en effektiv rente på 4,85 pct.

- Udbuddet på obligationsmarkedet er den helt store bekymring i øjeblikket, siger obligationsstrateg Matteo Regesta hos BNP Paribas til Bloomberg News. Markedsdeltagerne er bekymret for, at udbuddet er for stort, bemærker obligationsstrategen. Ifølge en opgørelse fra det franske finanshus Societe General vil europæiske regeringer i denne uge sælge statsobligationer for 43 mia. euro.

Torsdag er der rentemøde hos Den Europæiske Centralbank og der er bred enighed om en rentenedsættelse på 50 basispoint til 2,00 pct.

- Renterne vil falde yderligere tilbage, siger obligationsstrateg Peter Muller hos Commerzbank til Bloomberg News. Forværringen af de makroøkonomiske nøgletal vil understøtte obligationsmarkedet, vurderer obligationsstrategen.

Den amerikanske arbejdsmarkedsrapport for december var fredag eftermiddag grim læsning, men ikke værre end frygtet. Arbejdsmarkedsrapporten skuffede især med arbejdsløshedsprocentsatsen, som steg markant til 7,2 pct. fra oprevideret 6,8 pct. Arbejdsmarkedsrapporten viste et jobtab på 524.000 personer, men det blev overskygget af oprevideringen af novembers jobtab på 584.000.

- Jobtabet i december var nok mindre end frygtet i markedet, men der var tale om markante nedjusteringer af beskæftigelsen i både oktober og november på i alt 154.000 personer, således at der reelt var tale om et jobtab på 678.000 personer ved årets udgang, skrev cheføkonom Jes Asmussen hos Handelsbanken i et notat umiddelbart efter offentliggørelsen.

I fredags bekræftede Barack Obama endnu en gang, at han arbejder på en hjælpepakke, der er målrettet mod at hjælpe beskæftigelsen. Obama pointerede, at pakken er afgørende for økonomien.

(RB-Børsen: Tlf: 33300335, E-mail: redaktion@rb-borsen.dk, www.rb-borsen.dk )