Ny nedtur på børserne venter

Der ventes onsdag store fald i aktiekurserne, efter tirsdagens gode stemning i USA blev vekslet til nedtur. Natten til onsdag forplantede den sure stemning sig til den asiatiske handel.

De tre store europæiske futureindeks indikerer tab på mere end 2 pct. i den indledende handel. Tirsdag lukkede C20-indekset 1,3 pct. højere i 499,66.

De cykliske aktier vil tiltrække ekstra opmærksomhed i kølvandet af tirsdagens markante fald i USA og Asien. Rederigiganten A.P. Møller - Mærsk lukkede tirsdag 2,3 pct. højere i kurs 72.500. FLSmidth lukkede 2,0 pct. højere i 487. Den meget svingende Vestas-aktie vil også være i fokus. Vestas lukkede tirsdag 1,7 pct. højere i 368.

GN Store Nord vil tiltrække stor opmærksomhed, idet appelretssagen om salget af GN Resound mod de tyske konkurrencemyndigheder begynder i dag. Udfaldet af afgørelsen kan enten betyde en mulig kursstigning på 20 pct. eller et fald på 10 pct. i aktien, lyder vurderingen fra Jyske Bank.

Novo Nordisk lukkede 0,2 pct. højere i kurs 575. Den franske medicinalgigant Sanofi-Aventis er ikke i god form for tiden. Selskabets regnskab for første halvår af 2007 viser et faldende overskud og for nylig opgav Sanofi-Aventis at få godkendt fedmemidlet Zimulti i USA.

- Sanofi-Aventis er ikke i god form. Selskabets portefølje af lægemidler er ret gammel nu. Det har virkelig brug for nogle nye produkter, konstaterede analytiker Eric le Berrigaud fra Raymond James overfor Bloomberg News.

Nordea-spekulationerne poppede tirsdag op til overfladen. Den norske storbank DnB Nor følger nøje salgsplanerne fra den svenske regering af aktierne i Nordea, der steg 1,4 pct. til 88, og vil ikke udelukke et bud eller fusion, afslører den nye direktør for storbanken, Rune Bjerke, i et interview med Dagens Industri. Nordea lukkede tirsdag 1,4 pct. højere i 88.

SAS lukkede tirsdag 2,4 pct. højere i kurs 130. Berlingske Business skriver onsdag morgen, at der er udsigt til mangel på piloter grundet den voksende flytrafik kombineret med få nyuddannet piloter.

RB-Børsen