GN´s tyske hovedpine i fokus på børsen

Det danske aktiemarkedet har taget et dyk oven på de forrige dages ellers positive udvikling. GN Store Nord er genstand for investorernes opmærksomhed efter skidt start på retssag i Tyskland.

Nervøsitet og bekymringer præger aktiemarkederne verden over og resultatet er faldende kurser over hele linjen.

Årsager hertil er en usikkerhed omhandlende den amerikanske boligsektor og lånemarked. Det amerikanske marked oplevede i går en større nedtur og den samme tendens har siden gjort sig gældende både i Asien såvel som i hele Europa i dag.

Det toneangivende indeks ligger onsdag eftermiddag 0,88 pct. lavere i niveau 495,25.

GN Store Nord er som sagt investorernes hovedfokus i dag. Det skyldes, at den ventede retssag med de tyske konkurrencemyndigheder angående salget af GN ReSound til det Schweiziske Phonak gik i gang her til morgen. Salget blev første gang offentliggjort i oktober sidste år.

Retssagen har gennem dagen spredt usikkerhed blandt investorerne og aktien er faldet drastisk siden kl. 11 i formiddags, hvor mødet gik i gang. Afgørelsen vil falde en uge fra i dag, hvilket vil sige onsdag den 8. august kl. 10, oplyser RB-Børsen. Udfaldet vil have en betydelig indflydelse på aktien.

Onsdag eftermiddag handles aktien 10,38 pct. lavere i kurs 58,25.

Carlsberg og William Demant Holding går imod markedets dominerende tendenser og stiger således med henholdsvis 1,28 pct. til kurs 713 og 0,73 pct. til kurs 549.

Også Novo Nordisk har haft en god dag og aktien ligger på nuværende tidspunkt 0,52 pct. højere i kurs 578. Det skyldes blandt andet, at koncernens franske konkurrent Sanofi-Aventis netop har aflagt et regnskab for andet kvartal, som viser, at salget af den langtidsvirkende insulinanalog Lantus har oversteget markedets forventninger.

Eli Lillys og Sanofi-Aventis kvartalregnskaber understøtter en mulig vækst i diabetesmarkedet og er ligeledes med til at få Novo-aktien til at stige.