Novo trækker fondsbørsen i rødt

Det danske aktiemarked holder sig i baggrunden i forhold til de øvrige europæiske markeder. Igen er det Novo Nordisk, der med hjælp fra Mærsk, trækker markedet i rødt, mens de øvrige markeder ligger med pæne stigninger.

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Danmark skiller sig ud igen på grund af Novo Nordisk. Generelt ser man positivt på mulighederne for, at politikerne vil få løst EU's problemer for mod EU's topmøde. Det er primært det, som trækker aktiemarkedet, siger Michael Friis Jørgensen fra Alm. Brand Markets.

Det toneangivende C20 indeks ligger ved middagstid med et fald på 0,9 pct. i indeks 346,08. Fondsbørsens tungeste selskab - Novo Nordisk - falder 1,9 pc. til 524 kr.

- Udlandet bryder sig ikke meget om aktien lige i øjeblikket - markedet diskuterer om prispolitikken, som de sidste mange år har givet prisvækst, kan fremskrives. Det har presset aktien de seneste dage, siger analytiker Michel Friis Jørgensen.

De cykliske aktier klarer sig generelt godt. FLSmidth stiger 1,7 pct. til 326,70 kr. og Vestas-kursen øges 1,6 pct. til 94,75 efterfulgt af en stigning i NKT på 0,6 pct. til 207,70 kr.

- De cykliske aktier går frem på forventningen om, at politikerne får bikset noget sammen, der kan understøtte redningen af bankerne og haircuttet i Grækenland, lyder det fra Alm. Brand Markets analytiker.

DSV kan dog ikke følge med de andre vækst-dominerede aktier. Den schweiziske konkurrent Kuehne Nagel skuffede med sit regnskab for tredje kvartal og det rammer den danske transportkoncern.

- DSV bliver sandsynligvis presset lidt af Kuehne Nagels regnskab, så den følger ikke rigtig med de andre cykiske aktier, siger Michael Friis Jørgensen.

Kuehne Nagel omsatte i tredje kvartal for 4,81 mia. schweizerfranc mod 5,33 mia. franc i samme periode sidste år. Resultatet dykkede med 16 pct. til 142 mio. franc mod ventet 158,4 mio. franc. DSV falder 0,8 pct. til 98 kr.

En af dagens store historier er G4S' køb af ISS for 130 kr. per aktie svarende 44,3 mia. kr.

- Den havde jeg ikke set komme og det havde G4S' aktionærer vist heller ikke, lyder det fra Michael Friis Jørgensen og hentyder til, at G4S aktien falder 19 pct. til 19,40.

- Vi vurderede aktien til lidt over 100 kr. (ved den senere aflyste børsnotering tidligere i år red.). Men markedet kræver jo 10-15 pct. rabat for at notere noget, og med synergierne er man ved at være der. Men det er vist en meget god pris - i hvert fald var aktiemarkedet ikke meget for betale ret meget mere end 100 kr. per aktie før krisen, lyder det fra Michael Friis Jørgensen.