Næsten samtlige C20-aktier i rødt

Man skal kigge langt efter positive tendenser på det danske aktiemarked tirsdag, hvor 19 ud af 20 aktier i eliteindekset C20 Cap falder.

Kun Chr. Hansen-aktien synes at kunne tilsidesætte de globale bekymringer for optrapningen af konflikten i Syrien, som har fået flere af verdens stormagter til at skærpe retorikken.

C20 Cap dykker tirsdag middag omkring 1,2 pct. til 607,1. Det samme er tilfældet for de store indeks rundt i Europa.

Flere selskaber uden for C20 er regnskabsaktuelle, og blandt andre Rockwool har fremlagt tal for andet kvartal. Regnskabet fra isoleringskoncernen bød på en opjustering af årets forventninger, men det til et niveau, der ligger et godt stykke under konsensus blandt analytikerne. Og tallene fra andet kvartal faldt også ud på den dårlige side af forventningerne med et nettooverskud på 194 mio. kr. mod ventet 214 mio. kr. ifølge estimater indsamlet af SME Direkt for Ritzau Finans.

Investorerne sender Rockwool ud i kulden med et aktiefald på 4 pct. til 921,5 kr.

Der er fortsat fokus på FLSmidth, som var regnskabsaktuel fredag med nye forventninger og ny strategi. UBS har fjernet ingeniørkoncernen fra sin liste over "mest foretrukne" aktier, og aktien dykker 4,5 pct. til 315,2 kr. oven på de seneste handelsdages positive kursbevægelser.

I den modsatte ende af C20 befinder Chr. Hansen sig som den eneste aktie med moderat fremgang på 0,3 pct. til 187,3 kr. uden selskabsspecifikt nyt. Også A.P. Møller - Mærsks B-aktie ligger i toppen af indekset - dog med et fald på 0,6 pct. til 48.920 kr., efter at det spanske børshus Equita har løftet kursmålet til 60.000 fra 54.000 kr.

Topsil og Firstfarms, der begge har offentliggjort regnskaber op ad formiddagen, ligger lunt i svinget i tirsdagens handel med stigninger på henholdsvis 16,7 og 6,4 pct. Topsil opjusterede forventningerne til hele året, hvor der nu ventes en omsætning i størrelsesordenen 300 mio. kr. og et EBITDA-resultat på 20 mio. kr. mod tidligere ventet minimum 290 mio. kr. og minimum 13 mio. kr.

Firstfarms, der, som navnet antyder, beskæftiger sig med landbrug, landede i kvartalet et overskud på 3,1 mio. kr. Sidste år fik selskabet et underskud på 5,2 mio. kr. i samme periode, og Firstfarms betegner selv resultat som "marginalt bedre end forventet".

Også Per Aarsleff klarer sig godt i et surt marked. Aktien i selskabet hopper 1,9 pct. til 632 kr., efter at det er kommet frem, at selskabet vil videreføre ombygningen af Nørreport Station i København, efter at entreprenørkoncernen E. Pihl & Søn mandag gik konkurs. Aarsleff har desuden 30 mio. kr. til gode hos det nu hedengangne selskab.

Senere på dagen kommer regnskaber fra Deltaq, Møns Bank, Nørresundby Bank og NTR.