Minusdag på aktiemarkedet blev til plusdag

C20-indekset har vendt et lille tab til et pænt plus, og eliteindekset ligger fredag over middag 0,4 pct. højere i 462,22.

Det er samme udvikling investorerne kan finde hos A.P. Møller - Mærsk. Generelt er markedet præget af lav aktivitet og moderate udsving.

A.P. Møller - Mærsk ligger 1,1 pct. højere i kurs 53.900 efter torsdagens markante fald på 4 pct. Containerrederiet Maersk Line meddelte fredag, at det vil hæve raterne fra Fjernøsten til Nordamerika. Rateforhøjelsen, som træder i kraft fra 1. januar 2008, er fra 160 til 220 dollar pr. container og forklares med høje brændstofomkostninger og den stærke vækst i Fjernøsten, der giver et konstant pres på udstyr og plads på hovedeksportmarkeder.

Vestas stiger 0,9 pct. til kurs 547 efter torsdagens kursfremgang på 4,4 pct. Vindmøllegiganten fik torsdag to spanske ordrer, og dermed har selskabet fået ordrer til en samlet værdi på omkring 6 mia. kr. siden 21. december.

Carlsberg falder 0,7 pct. til kurs 616. Konkurrenten Heineken har købt Syabar Brewing Company i Hviderusland. Prisen offentliggøres ikke, men bryggeriet oplyser, at selskabet vil bidrage til indtjeningen fra næste år og til værdien fra 2012.

Blandt sidepapirerne er det værd at bemærke, at trælasten, DLH, fortsætter sin massive optur med en fremgang på 5,6 pct. til kurs 94. Torsdag den 20. december solgte DHL sin byggematerialedivision til franske Saint-Gobain. Saint-Gobain er konkurrent til Rockwool med isoleringsproduktet Isover (Glasuld).

Ejendomsselskabet Nordicom taber 2,4 pct. til 786, efter at Baugur Group vil udnytte muligheden for at købe 349.965 stk. Nordicom aktier, som man havde aftale om med Vagner Holding fra maj i år. Islandske Baugur Group har solgt 678.983 stk. Nordicom aktier til ligeledes islandske FL Group. Aktieposten svarer til 21,7 pct. af Nordicoms kapital.

RB-Børsen