Markedsoversigt: Pandora kom igen mens renterne steg

Pandora-aktien fik en smule revanche onsdag efter tirsdagens drøje kurshug foranlediget af et analytikernotet, der problematiserede smykkeselskabets amerikanske salg.

Pandora-aktien fik en smule revanche onsdag efter tirsdagens drøje kurshug foranlediget af et analytikernotet, der problematiserede smykkeselskabets amerikanske salg.

Smykkeaktien endte dagen med en stigning på 2,5 pct. til 618,50 kr. efter tirsdagens fald på 6,2 pct., mens det samlede C20 Cap-indeks sluttede med en lille stigning på 0,2 pct. til 1170,97.

Det betød, at de danske aktier haltede en smule efter deres europæiske kolleger.

- Bank-aktier performer bedst i Europa, og de vægter tungere i de europæiske indeks end i Danmark. Det der performer dårligst, er farma-aktier, og de vægter tungere i Danmark end i Europa. Det er forklaringen på, at Danmark har klaret det lidt dårligere, siger Mads Zink, chefhandler i Danske Bank, til Ritzau Finans.

Ifølge chefhandleren var Pandoras stigning onsdag helt rimelig, og han fortæller, at markedet overreagerede på tirsdagens historier om udfordringerne på det amerikanske marked.

Møller-Mærsk placerede sig i bunden af eliteindekset med et tab på 1,9 pct. til 12.010 kr. for B-aktien. Ifølge chefhandleren er det særligt udlandet, der sælger ud af aktierne, men han er ikke faldet over nyheder, der retfærdiggør faldet.

Nordea-aktien sluttede omvendt i toppen af C20 med en stigning på 1,7 pct. til 84,75 kr., og ifølge Mads Zink er det ikke alene en effekt af fremgangen for de europæiske finansaktier generelt.

- Mange undrede sig over, at Nordea ikke steg mere på at flytte hovedsædet til Helsinki, da det giver en række gode omkostningsbesparelser. Den stigning, der måske burde været kommet i forrige uge, kommer langsomt ind i aktiekursen nu, siger han.

De danske obligationsrenter sluttede onsdagen med stigninger, efter at den amerikanske centralbankchef, Janet Yellen, igen signalerede renteforhøjelse i december.

I en tale tirsdag aften dansk tid i Cleveland, Ohio, sagde Yellen, at det vil være uklogt at sætte pengepolitikken på hold, indtil den amerikanske inflation når målet på 2 pct., og at centralbankens, Federal Reserves, stramninger i rentepolitikken også kan blive lidt for gradvis.

Den toneangivende danske tiårige statsobligation endte med en rente 0,54 pct., som var 3 basispoint højere end slutniveauet tirsdag.

Ude i Europa var der rentestigninger på 5-6 basispoint i Tyskland, Frankrig og England.

Ifølge Janet Yellen vurderer centralbankens renteudvalg, Federal Open Market Committee (FOMC), fortsat, at den overraskende lave inflation i det forløbne år er midlertidig. Det støtter forventningerne om en amerikansk renteforhøjelse i december.

Investorerne rettede også opmærksomheden mod et skatteudspil fra USA's præsident, Donald Trump, senere onsdag.

Rygterne går ifølge Sydbank på, at Trump vil hæve beskæftigelsesfradraget, reducere antallet af beskatningsgrænser fra syv til tre og sænke den amerikanske topskatteprocent. Endelig skal selskabssatsen ned til 20 pct.

/ritzau/FINANS