Lundbeck gik mod strømmen i negativt C20

Det toneangivende danske aktieindeks, C20 Cap, gik tirsdag hånd i hånd med størstedelen af sine europæiske modstykker og faldt for anden dag i træk.

pix-lundbeck
Foto: Torkil Adsersen.
Læs mere
Fold sammen
Samlet set sluttede C20 Cap dagen med et fald på 0,97 pct. til 578,48, efter at luften stille og roligt sivede ud af indekset, hvor kun Lundbeck kunne prale af at holde fyraften i plus.

- Det har været en dag uden nogen dramatiske nyheder. Der har været enkelte nøgletal fra USA og Tyskland, der var med til at trække markedet en smule ned, men ikke nogle, jeg vil tillægge stor stor værdi. Markederne afventer, at Ben Bernanke går på talestolen onsdag, hvilket må betegnes som ugens vigtigste begivenhed, siger Martin Munk, senioraktierådgiver hos Jyske Bank, til Ritzau Finans.

Lundbeck-aktien endte tirsdagens handel i 112,9 kr., hvilket svarer til en stigning på 1 pct. sammenlignet med mandagens lukkekurs. Ifølge Martin Munk kan det skyldes, at selskabet ventes at uddybe data om sit fase II-studie af Alzheimers-midlet Lu AE58054 på en konference i Boston tirsdag aften.

- Det kan gøre, at der er ekstra interesse for aktien, for der har ellers ikke været nogen selskabsspecifikke nyheder, forklarer Martin Munk.

I den helt modsatte ende af indekset landede Coloplast, der ellers er steget samtlige foregående handelsdage i juli. Aktien sluttede i et minus på 3,1 pct. til 336,2 kr. på en dag, hvor Nordea anbefalede at sælge ud af beholdningen af Coloplast-aktier.

- Vi mener, at det er tid til at hjemtage gevinst i aktien, der er dyrt prisfastsat. Der skal ikke meget til at sende aktien ned, skriver Nordea tirsdag og nævner fire risikomomenter:

- Udsigt til yderligere offentlige besparelser i Frankrig og USA, svære markedsbetingelser i Sydeuropa, tegn på svag lønsomhed og nye retssager i USA hen over sommeren, hvor flere kvinder har lavet et gruppesøgsmål mod Coloplast og andre producenter, da de angiveligt har taget skade af selskabernes produkter, skriver banken.

Ingeniørvirksomheden FLSmidth dykkede med 1 pct. til 268,1 kr. Selskabet annoncerede ellers, at det har fået to ordrer i sin cementdivision til Brasilien, hvor det skal levere en ny cementlinje samt en mølle af typen OK-33. Ordrernes samlede værdi er under 200 mio. kr., fortæller FLSmidth til Ritzau Finans.

Mineselskabet Rio Tinto kunne desuden fortælle om en større produktion i andet kvartal end ventet i markedet og hævede derfor sine forventninger til hele årets produktion. På den mere negative front i forhold til FLSmidth har verdens tredjestørste guldproducent, Anglogold, nedjusteret sine forventninger til 2013. Anglogold venter nu at producere 4 til 4,1 mio. troy ounce guld mod tidligere 4,1 til 4,4 mio. Samtidig øjnes en nedskrivning på 2,2 til 2,6 mia. dollar. Nedskrivningen begrundes i faldende guldpriser.

Vestas-aktien faldt 1,1 pct. til 92,4 kr. To af selskabets konkurrenter, Nordex og General Electric, sikrede sig ordrer på det amerikanske marked på henholdsvis 45,6 og 250 megawatt.

Også TDC-aktien svækkedes. Telepapiret endte 0,2 pct. nede, efter at selskabet ellers offentliggjorde en kontrakt med Københavns Kommune, der potentielt kan give 100 mio. kr. i kassen hos telekoncernen.

Noget kunne dog tyde på, at sidste uges historie om, at EU-Kommissionen er på vej med en total afskaffelse af roaminggebyrer, fortsat spøger. Mandag vurderede tyske Berenberg, at roaminggebyrerne står for 5 pct. af omsætningen og op til 10 pct. af driftsresultatet for europæiske teleselskabers mobilforretninger.

Bevægede man sig uden for C20, kunne man se Genmab løfte sig med 0,6 pct. til 180 kr. Selskabets aktionærer kan glæde sig over, at den amerikanske føderale appeldomstol har afvist en anmodning fra to konkurrenter om en ny høring i sagen om patentkrænkelse i forhold til produktet Arzerra. Afgørelsen kan dog ankes.

/ritzau/FINANS