IT-firmas aktiehop vækker mistanke om insiderhandel

Flere eksperter mener, at firmaet cBrains kraftig stigende aktiekurs få dage før, at IT-selskabet offentliggjorde en stor kontrakt, er suspekt.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Få dage før, det danske IT-firma cBrain offentliggjorde en stor kontrakt, steg kursen på firmaets aktier med næsten 50 procent.

Aktiehoppet vækker undren hos flere eksperter, der mener, at der kan være tale om insiderhandel. Det skriver Jyllands-Posten.

»Det ser lidt mærkeligt ud på den forkerte måde, for der er også blevet handlet mange flere aktier i selskabet end normalt op til meddelelsen. Så det er ikke sådan, at to store aktiehandler har gjort udslaget alene. Det ser mistænkeligt ud,« siger en anonym aktieanalytiker, der bakkes op af flere kollegaer.

Analytikerne hæfter sig ifølge Jyllands-Posten ved, at cBrains aktiekurs er steget støt i 2014 samtidig med, at firmaet har præsteret flotte regnskaber og udbudssejre.

Samme positive udvikling kunne også forventes op til torsdag, hvor cBrain vandt et udbud om at levere cloudløsninger til 29.000 offentlige myndigheder i England.

Men stigningen er bemærkesesværdig høj. Kursen steg på fire dage med næsten 4 kroner, hvilket svarer til en øget markedsværdi på 90 millioner kroner, skriver Jyllands-Posten.

Børsretsekspert og juraprofessor Nis Jul Clausen fra Syddansk Universitet undrer sig.

»I sager af denne her art vil fondsbørsen normalt foretage en nærmere undersøgelse af transaktionerne op til så vigtig en meddelelse,« siger han.

Det danske firma tager sagen med ro. Adm. direktør Per Tejs Knudsen mener, at nylig medieomtale og gode resultater ligger bag fremgangen.

»Vi har selvfølgelig tænkt over, om der mon er foregået noget forkert. Men det tror vi nu ikke,« siger han til Jyllands-Posten.