Investorer overbelåner Parken-tårn

Eksbokseren Hans Henrik Palm, der sammen med ni andre købte hjørnetårnet i Parken for godt halvandet år siden, har nu belånt tårnet, som blandt andet huser Flemming Østergaards hjørnekontor, for langt mere, end de betalte for ejendommen.

Foto: Keld Navntoft.
Læs mere
Fold sammen
Den økonomisk pressede eks-bokser Hans Henrik Palm, der sammen med ni andre ejer det ene af de tre kontortårne i Parken, har belånt ejendommen til langt op over skorstenen.

Palm, der for nyligt udtalte til Ekstra Bladet, at han var flad, købte nemlig tårnet i efteråret 2007 sammen med blandt andet Henrik Ørbekker og Olav Damkier-Classen, der, ligesom Hans Henrik Palm, ejer en stor portion aktier i Mols-Linien, og sammen har de indtil nu belånt Parkens hjørnetårn for godt 157 mio. kr.

Det er over 30 mio. kr. mere, end hvad de ti herrer for godt halvandet år siden betalte for tårnet, der bl.a. huser Flemming Østergaards hjørnekontor samt store dele af selskabet Parken Sport & Entertainments (PSE) administration.

Erik Bresling, der er formand for selskabet K/S Parken Tårn D, som de ti investorer inklusiv Hans Henrik Palm købte Parkens tårn via, understreger over for Business, at han ikke ser noget problem i, at selskabet har optaget lån i kontortårnet for langt mere end de gav for det i 2007.

»Driften af ejendommen er solid med nogle langstrakte lejekontrakter, så vores værdier er intakte. Rent faktisk regner vi med at få et væsentligt bedre afkast på tårnet, end vi havde planlagt, og vi har også fået et tilbud fra interesserede købere. Det tilbud overvejer vi i øjeblikket,« siger han.

Giver underskud
Oprindeligt blev hjørnetårnet i parken sat til salg i slutningen af 2006, fordi Parkens strategi dengang var at sælge to af de tre tårne i Danmarks nationalstadion for at finansiere koncernens mange nye investeringer i blandt andet Lalandia Billund.

Indtil nu er det dog kun lykkedes for PSE at sælge det ene af sine tårne, mens det andet salgsemne, der ifølge Parkens egne bøger har en værdi på godt 200 mio. kr., fortsat figurer som »til salg« i selskabets seneste periodemeddelelse fra de første ni måneder af 2009.

Regnskabet for K/S Parken Tårn D er lige på trapperne, men selskabets seneste regnskab, der kun tæller det sidste halvår af 2007 viste et underskud på lidt over 600.000 kr.