Skat gransker Parkens venner

Parken Sport & Entertainment gav en række politikere, fodboldspillere og andre samarbejdspartnere en særlig rabat, da selskabet for snart to år siden solgte sommerhuse i Lalandia Billund. Mange af de folk, der købte sommerhus i Parkens store satsning heriblandt vicestatsminister Lars Løkke Rasmussen, FCK-profilen Jesper Grønkjær og landsholdsforsvareren Michael Gravgaard, har dog ikke betalt skat af deres rabat, og derfor er Skat nu gået ind i sagen.

Foto: Scanpix
En række af de folk, der købte af Parken Sport & Entertainments nye sommerhuse i Lalandia Billund, kan nu se frem til en ekstraregning fra Skat.

Over 70 sommerhuskøbere, heriblandt politikere, fodboldspillere og andre Parken-samarbejdspartnere, fik nemlig ud over at vælge deres feriehus før alle andre en særlig rabat på 75.000 kr.

Problemet er bare, at rabatten er skattepligtig for eksempelvis fodboldspillere i FCK eller andre Parken-ansatte, der ikke direkte har noget med salget af sommerhuse at gøre. Derfor skal Skat i Billund til kulegrave de mange handler for at finde frem til, hvor mange af sommerhuskøberne der nu skal have en opkrævning ind af brevsprækken.

»Vi er netop nu ved at kigge på sagen og vurdere, hvilke muligheder der er for beskatning af den rabat, som sommerhuskøberne har fået. Reglerne på området er ikke entydige, så derfor er vi nødt til at foretage en større undersøgelse for at bestemme, hvem der skal beskattes,« siger fuldmægtig Bo Mogensen fra indsatsgruppen ved Skat Billund.

Udsolgt på en weekend
Listen over folk, der har købt et sommerhus ved Parkens nye badeland i Billund og samtidig fået en pæn rabat, tæller blandt andet finansminister Lars Løkke Rasmussen (V), FCK-spilleren Jesper Grønkjær, landsholdsforsvareren Michael Gravgaard samt Flemming Østergaard selv, tidligere Parken-direktør Jørgen Glistrup samt en række andre Parken-ansatte og fodboldspillere.

Ifølge Parken Sport & Entertainment selv har selskabet ved årsskiftet leveret 393 sommerhuse ud af de 761, som selskabet indtil nu har planlagt at opføre ved Lalandia Billund.

Alle 761 sommerhuse blev ifølge Parken-formand Flemming Østergaard solgt på blot en weekend i marts 2007, men siden kunne Vejle Amts Folkeblad dog dokumentere, at hele 78 huse var solgt til Flemming Østergaard og Parkens venner og samarbejdspartnere. Og nu tyder alt på, at en række af de folk, der tog imod venneprisen for Flemming Østergaard nu risikerer at blive beskattet af den.

Reglerne for beskatning:
En arbejdsgiver har ret til at give en medarbejder mulighed for at købe varer under markedsprisen, uden at det medfører beskatning, hvis rabatten ikke er større end fortjenesten.

Det er dog kun medarbejdere, der producerer eller handler med den pågældende vare samt eksempelvis bestyrelsesmedlemmer, der har ret til en skattefri rabat. Fodboldspillere i FCK skal således beskattes af den rabat, de har fået ved et sommerhuskøb.

I forhold af salg til andre end ansatte skal salget som udgangspunkt ske til markedsprisen.