Investeringsforeninger får ny direktør

Investeringsforeningernes interesseorganisation, IFB, henter en ny direktør fra ATP.

Læs mere
Fold sammen

Investeringsfondsbranchen har ansat Anders Klinkby som ny adm. direktør pr. 1. august 2015

Investeringsfondsbranchen (IFB) er brancheforeningen for investeringsfonde og investeringsforvaltere, der tilbyder investeringsfonde til private og institutionelle investorer. Op mod 760.000 danskere og 40.000 virksomheder sparer i dag op i investeringsfonde.

”IFB har udviklet sig kraftigt de seneste 10 til 15 år fra et sekretariat med få medarbejdere til en bredere organisation med dybe kompetencer inden for jura, økonomi og skat. Samtidig har IFB’s omverden ændret sig, og der stilles i dag flere krav til branchen fra en bredere kreds af interessenter end tidligere. Derfor har bestyrelsen vurderet, at der er behov for at styrke IFB’s kompetencer på flere områder. Blandt andet er der behov for at styrke kommunikation og have en tættere dialog med branchens mange interessenter. Det er nogle af de væsentligste opgaver, Anders Klinkby kommer til at stå i spidsen for som ny adm. direktør,” siger IFB’s bestyrelsesformand, Tage Fabrin-Brasted.

Anders Klinkby er 38 år og kommer fra en stilling som pressechef for Pension og Investering hos ATP. Tidligere har han været afdelingsdirektør og underdirektør i Danske Bank, blandt andet som koncernpressechef og som kommunikationschef for erhverv. Anders Klinkby er Executive MBA fra CBS og mag. art. fra Aarhus Universitet.

IFB’s nuværende direktør, Jens Jørgen Holm Møller, fortsætter og vil især bruge sine kompetencer inden for de faglige aspekter af branchearbejdet og fortsætte sit arbejde med at repræsentere Danmark i nordisk og international sammenhæng.