H+H-topchef: Det kan dårligt blive værre

To nedjusteringer på seks uger. Den økonomiske krise har været hård ved porebetonkoncernen H+H International, og selskabets administrerende direktør erklærer da også, at situationen "dårligt kan blive værre".

Baggrunden for tirsdagens nedjustering er helt konkret, at det traditionelle sommeropsving i byggeriet er udeblevet, da selskaberne tøver med at eksekvere planlagte ordrer, forklarer direktøren.

- Vi kan ikke se nogen ændringer. Normalt har man en sæsonvariation i brugen af byggematerialer. Vi må konstatere, at det opsving, man normalt ser i sommertiden, det kommer ikke, siger Hans Gormsen til RB-Børsen.

H+H er dermed i den paradoksale situation, at ordrebeholdningen er høj, mens aktiviteten er lav, forklarer han.

- Det er det, der gør det lidt svært for os at komme med en eksakt guidance på forventningerne, for alt kan ske. Jeg tror ikke, det kan blive meget mere sort, end det er nu, og et lille opsving senere på året kan ændre tingene igen, siger Hans Gormsen.

Selskabet venter nu at få et underskud før skat, der er større end det minus på 100 mio. kr., man sænkede forventningerne til i forbindelse med offentliggørelsen af kvartalsrapporten 28. maj.

Den første vending venter direktøren at se på det engelske marked, der først blev trukket ned af krisen.

- Det er det nok. Det var dem, der røg først ned, og det er nok også dem, der kommer først op. Men genrejsningen vil nok være meget langsom. Der er ikke nogen, der forventer, at det springer hurtigt frem. Men man kan se de første spæde tegn på, at der er en lidt mere positiv stemning. Og vi er da også sådan rent volumenmæssigt i England på et højere niveau, end vi var sidste år. Så der er lidt positivt at se, men det er fra et meget lavt niveau, England gik virkelig i kælderen, siger Hans Gormsen.

I fondsbørsmeddelelsen om nedjusteringen af 2009-forventningerne melder H+H også om, at man har startet en proces om at forbedre sit kapitalgrundlag. Det kommer nok ikke til at betyde, at gælden skal omlægges, forklarer direktøren, som ellers ikke vil tage muligheder af bordet.

- Banken vil også sætte pris på, hvis vi styrker vores kapitalgrundlag. Det betyder ikke nødvendigvis at mindske gælden, men at få lidt flere penge i kassen. Der kan man tænke sig forskellige muligheder, og det vi ønsker, er at sondere alle muligheder, siger Hans Gormsen, der bekræfter, at det både kan ende med frasalg af aktiviteter og en kapitaludvidelse.

- Der er utrolig mange virksomheder gennem den seneste tid, der har styrket deres kapitalgrundlag gennem aktieemissioner og andre ting, og vi vil nok se meget af det i efteråret også. Det er jo fordi, at krisen er hård, og den kradser. Så er der brug for at få mere diesel på maskinen, så man kan komme igennem ørkenen, siger Hans Gormsen.

Han venter, at man er klar til at træffe konkrete beslutninger om kapitalstyrkelsen om fire ugers tid. H+H har hyret SEB Enskilda som rådgiver i processen.

RB-Børsen